Megújult a városháza bejárata és a földszinti fogadótér

Közélet
PDF
„A Városháza nem a politikusoké, hanem a pécsieké. Ezért őket kell szolgálnia” – mondta tavaly, még az időközi választás során Páva Zsolt. Pécs polgármesterének és az új városvezetésnek határozott célja volt, hogy a Hivatalt úgy alakítsák át, hogy az a pécsieknek a lehető legkényelmesebb legyen, azt érezzék, hogy méltó körülmények között fogadják őket az ügyintézők. Ennek a folyamatnak az egyik része – a jelenleg is tartó – úgynevezett elégedettségi vizsgálat, amikor a pécsiek kérdőívek segítségével mondhatnak véleményt az ügyintézésről, a másik része pedig a Városháza fogadó terének átalakítása.
A Polgármesteri Hivatal előtere több szempontból is megújult, immár Európa Kulturális Fővárosához méltó körülmények között fogadja a betérőket. Az épületbe hatalmas, fotocellás ajtón keresztül lehet bejutni. Az előtérben egy igényesen kialakított, 5 méter széles, sötétbarna színű recepció fogadja a pécsieket, amelyet Pécs címere díszít. A pultot díszes lépcsőkön, illetve a mozgássérültek számára akadálymentesített rámpán lehet megközelíteni. A recepció mindkét oldalán falburkolatba süllyesztett, erősített üveggel védett fülkéket alakítottak ki, ahol pécsi Zsolnay műtárgyak láthatóak. A falakat újra festették, illetve új, júra-mészkő burkolatot kapott a padló is. Ezek egyik érdekessége, hogy a kvarcerekkel díszített kövezeten több millió éves fosziliák nyomai is láthatóak.

A fogadóteret korszerű, energiatakarékos, halogén világítás-technikával szerelték fel, korszerűsítették a fűtési rendszert is, többek között egy infra-fűtőszőnyeg szolgáltatja a meleget a téli hidegben. A bejárati ajtó felett légfüggönyt is felszereltek, amelynek az a funkciója, hogy megakadályozza a hideg levegő beáramlását az épületbe.

További újítás, hogy a pécsi polgárok egyedi kárpitos fotelekben várakozhatnak az előtérben, amelyet mesteri makro-fotók is díszítenek.
Felújították a Városháza míves kapuját is, amelyhez egyedi, kovácsoltvas kulcs is készült – eddig ugyanis Pécsnek nem volt Város-Kulcsa. Hivatalosan most ennek átvételével nyitotta meg kapuit a pécsi Polgármesteri Hivatal.
Az átalakításban számos cég és több, mint 50 ember vett részt, a munkálatok csaknem 8 hétig tartottak és 11 millió forintba kerültek.

Nagy Csaba
Pécs alpolgármestere
Polgármesteri Kabinetiroda
Pécs, 2010-08-31

Hozzászólások

 
0 #3 Guest 2010-09-02 21:42
Talán azt díjaznánk a legjobban, ha Pécsett a Mazőszél u.-ban végre megjavítanák a közvilágítás hibáit.

Koromsötét van ma is, 2010. szept.2-án.

Ki vállalja a felelősséget, ha kitöröm a lábam, vagy feltörik a kocsim?

Ki a felelős azért, hogy sem az EON, sem a városházi illetékesek fülük botját sem mozdítják?
Idézet
 
 
0 #2 Guest 2010-09-01 20:42
Ha bent is olyan rendesen, megújultan foglalkoznak a városlakókkal, mint amilyen most kívülről a városháza, akkor ok - majd meglátjuk így lesz-e.
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-09-01 11:43
Jól illik az automata kapu az épület többi eleméhez. Gratulálok a tervezőnek!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés