Az állatok egyelőre maradnak a régi helyükön

Közélet
PDF
Bár a pécsi állatkert minden engedélye lassan, de végérvényesen lejár, ennek ellenére szó sincsen a költözésről. Minden eddigi terv hamvába holt, mert a tervezett 1,6 milliárd forint jelentősen alultervezettnek bizonyult. Ráadásul annak csupán a felét fedezte volna az állami költségvetés, a második részt viszont a városnak kellett volna kipótolnia. De a korábbihoz képest még legalább 400 millióval többet lehetetlen előteremteni, legalábbis jelenleg. Hiszen most 2,4 milliárdról szól a fáma, ha mennek az állatok, új otthonba.
Az alpolgármester, Nagy Csaba (képünkön) szerint nincsen elég pénz.

Talán nem véletlen, hogy az állatok nem tartanak embereket. Ha ugyanis a rabság feltételeit nem tudják biztosítani, akkor abba „sportszerűtlen” dolog belefogni. A pécsi állatkert már régen nem felel meg a követelményeknek. Veszélyezteti a Tettye, ezzel Pécs vízbázisának egy részét is.

– Sajnos valakik alaposan mellényúltak, amikor az 1,6 milliárdos összeget nyilvánosságra hozták – jelentette ki Nagy Csaba, Pécs Megyei Jogú Város alpolgármestere. – Mert azok a számítások nem tartalmaztak olyan tételeket, amelyek nélkül megvalósíthatatlan a beruházás. – Elég, csupán az odavezető utat megemlíteni, ám még hosszan lehetne sorolni a dolgokat. Ráadásul léteznek olyan pályázati pénzek, amelyek elnyerése esetén sokkal nagyobb állami hányadot lehetne elnyerni. Mivel pedig a megyeszékhely költségvetés nagyon szoros, hát szó sem lehet az új állatkertről. Főleg azért nem, mert a pénzből, amit erre fordítanánk, három életveszélyesnek nyilvánított iskolát lehet, lehetne felújítani. Ami mindenképpen elsőbbséget élvez, ebben a helyzetben.

Az állatok tehát egyelőre maradnak, ami egyetlen szempontból jó csupán. Legalább az érintettek lelkét nem viseli meg a környezetváltozás. De azért a felsőbbrendű lényeknek el kellene gondolkodniuk a kialakult helyzetről.

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2010-09-06 19:12
Hozzájárulnánk, csak a 2 éve megpályázott és elnyert pénz ne vesszen el!!!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés