Harcosok kavalkádja, kardok és harckocsik csatája

Harcosok kavalkádja, kardok és harckocsik csatája

Közélet
PDF
Azért az gyanús volt, amikor egy kuruc vitéz snapszot ivott egy muszka lánnyal. Ez csak ott történhetett meg, ahol több évszázad harcosai, egy katonai, történelmi játék során sodródott egymás mellé Pécsett, az első ilyen jellegű nemzetközi találkozón. Szombaton ráadásul magyar végvári vitézek elpáholták a törököket, miközben a Sztálin-orgonán szerencsére senki sem játszott egyházi zenét.
A harcmezőn "nagy" ütközetek folytak, magyar diadallal.

Még vasárnap is érdemes kilátogatni az Expo Centerez, illetve a vásártérrel kissé átlósan elhelyezkedő nagy bevásárlóközpont mögötti területre, ahol egész nap zajlik majd a programsorozat, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A láncból "szőtt" ing "csupán" tizennyolc kilogrammot nyomott, szóval, a mai golyóálló-mellények könnyebb viseletnek számítanak. Merthogy bárki felpróbálhatta ruhadarabnak csak túlzással nevezhető felszerelési tárgyat.

Kissé odébb viszont, elsőre hátborzongató volt a II. világháborús tábori kórház, hordággyal, műszerekkel. Az nem derült ki, hol tárolták az alkoholt, de állítólag annak idején, amikor szükség volt rá, hát használták, főleg akkor, ha híján volt az érzéstelenítő.

A csatatéren lovasok és gyalogos katonák, ágyúsok, dzsidások és janicsárok "ütötték" egymást, a hagyományok őrzésének jegyében. Bár a nemzetközi szövetség nem vizsgálta a végeredményt, de úgy tűnt, a hazai győzelem előtt "bunda" történt.

A legendásan félelmetes szovjet sorozatvetÅ‘, a Sztálin-orgona viszont nem adott  le egyetlen lövés sem, az Expo Center udvarán. Erre aztán eredeti, hatalmas német harckocsik sem válaszoltak tűzzel.

Benn, a termekben viszont csodálatos vasútmodellek, gyönyörű vitorláshajók, repülőgépek, helikopterek várták, illetve várják az érdeklődőket. Mindezt teszik a legnagyobb békességben, ami ugyan helyes magatartás, de a militarizmus eszméjével kissé összeegyeztetheelen magatartás.


Hozzászólások

 
0 #4 Guest 2010-09-13 21:22
A lehetőségért nem örvendező hozzászólásomat letörölték, pedig semmi obszcén nem volt benne.

Nemigen értem. CENZÚRA?
Idézet
 
 
0 #3 Guest 2010-09-12 18:23
Ha ez a megismerés hiányzik még a hazaszeretetünk höz, jelenünk és jövőnk megismeréséhez, ám legyen.

De!
Némi ellenérzésem nekem is beugrott, amikor hallottam, olvastam a harci járművek bemutatásáról, kivált a több száz fős "harcokról".
Idézet
 
 
0 #2 Guest 2010-09-12 15:39
Re1
Bocs' a pontatlan idézetért... valami ilyesmi :
"Aki a múltját nem ismeri, az a jelent és a jövőt sem nagyon fogja megérteni ?
Lásd még más oldalakon, hogy a napokban hány helyen volt ilyesmi ! Pl. Kaposvár és ne soroljam.
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-09-12 14:33
Sokan voltak kíváncsiak?

Militarizálunk?

Igény van rá?

Szerintem nemigen kellene, enélkül is elég harcias a világ. Ha tévednék, bocsi!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés