Huszadszor is Örökség Fesztivál, régi nevén Pécsi Napok

Közélet
PDF
„Húsz év múlva az ifjú vándor megpihen” – énekelte, énekli két évtizednél régebben Komár László. Ennek okán akár eljöhetne ezen az őszön Pécsre is, hiszen a baranyai megyeszékhelyen egy programokban gazdag, remek fesztivál is elérte a rock and roll hazai királya által megénekelt kort. E hamarosan kezdődő sorozat kapcsán tartottak tájékoztatót a pécsi Dominikánus Házban, kedden, délidőben.
Lakner Tamás (a képen balra), a dalokról, Gere Andrea pedig a borokról beszélt, így kerültek szóba a bordalok.

Az eseményen megjelent dr. Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere társaságában Laknerné Brückler Andrea, a Pécsi Kulturális Központ igazgatója is. A támogatók képviselői sem maradhattak távol, de őket most nem soroljuk fel. Ezzel aztán tökéletesen eleget teszünk a reklámtörvényben előírt szigorú követelményeknek.

A szeptember 16-án induló műsorfolyamban számos lesz a köztéri. A közönség számára ez azért jó, mert helyhiány miatt senki sem szorul majd ki a fedett helyekről. A fellépők és a nézők egyúttal egyébként részesei lehetek a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa őszi eseményeinek is.

El ne feledjük, szintén ebben az időpontban lesz IV. Bordal Világfesztivál, ami Pécsett már komoly hagyományokkal bír. Igaz, nem mindig volt vendég az egész világ, de Európa legjobb hangú, bortól öblös orgánumú dalosai már sokszor adtak találkozót egymásnak ott, ahol a pompás nedűk nem számítanak ritkaságnak, a poharakban.

Bár férfiak „duhajkodásáról” szól a fáma, nem tévedés, két kínai, diákokból álló énekcsapat is tiszteletét teszi itt. Aki esetleg ismerős lenne a távoli ország fővárosában, annak mondjuk: a 35. Középiskola Énekkara, Pekingből utazik egészen idáig. De elkísérik őket a Pekingi Állami Egyetem Gyakorlóiskolájának Napsütés Kórusának tagjai is. Ám bárki meghallgathatja majd, például az African Melody Band koncertjét is, akik Nigériából érkeznek vendégségbe, dalolásra, Pécsre.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés