Megvan a polgármesteri megbízott

Közélet
PDF

Gungl János elfogadta Páva Zsolt felkérését, és évtizedes szakmai tapasztalatával segíti egy új, száz százalékban az önkormányzat kezében lévő, tömegközlekedésért felelős cég felállítását.



Mint ismert, Pécs polgármestere szerdán bejelentette: a sorozatos botrányokat megelégelve, Pécs saját kezébe veszi a közösségi közlekedést a városban, mert a pécsiek elégedetlenek a buszközlekedés színvonalával. A városvezetésnek és a pécsieknek elege van a botrányokból, az átláthatatlan cégvezetésből, az átláthatatlan pénzügyi manőverekből és a nehézkes tömegközlekedésből.

Gungl János feladata, hogy a területen járatos jogi- és a tömegközlekedéshez értő szakemberekkel közösen, azok irányításával dolgozza ki az új városi társaság alapításának és zavartalan működtetésének feltételeit.

A városvezetés célja az, hogy a lehető legrövidebb időn belül modern, a mai kor igényeinek minden szempontból megfelelő, új buszokkal kezdhessék meg a tömegközlekedést Pécsett, amellyel Magyarország legkorszerűbb tömegközlekedési szolgáltatását teremthetik meg!

Gungl János, Pécsett született. Végzettsége gépjárműüzemi üzemmérnök, és gazdasági menedzser szakmérnök.

1971-ben kezdte szakmai munkáját, mindvégig a személyszállításban tevékenykedett. 1999-ben pályázat útján lett a Pannon Volán Rt. vezérigazgatója, ezen pozíciót 2006-ig töltötte be. Alelnöke volt a Baranya Megye Közlekedésbiztonságáért Alapítvány Kuratóriumának.

 

Polgármesteri Kabinetiroda

Pécs, 2010-09-16

Hozzászólások

 
0 #3 Guest 2010-09-17 15:34
Újabb vízmű sztori indul. Nagyon várom a fejleményeket!
Idézet
 
 
0 #2 Guest 2010-09-17 12:50
Ő legalább szakember. Mi a baj ezzel?
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-09-17 09:14
Hopp egy "új" arc a legújabb önkormányzati cég élén!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés