Buli után a rumli nyomai a kövön maradtak

Közélet
PDF
Felháborító, bicskanyitogató! Mármint az, ami Pécsett, egy fesztivál „eredményeként” látható a Kossuth Lajos téren. A kövezet nagy területen vált koszossá, kormossá, zsírossá, ki tudja, még milyenné! Egyszerűen olyan ronda, mintha legalább két évtizede adták volna át, nem pedig 2010-ben, amikor a baranyai megyeszékhely Európa Kulturális Fővárosa.
A placc koszos, ez tény (képünkön)
, de a Kossuth tér további sorsa még bizonytalan.
A Pécs Holding Zrt. munkatársai természetesen tudnak az esetről. Már intézkedtek is az ügyben. Egyelőre mindenki abban reménykedik, hogy az okozott kár helyrehozható. Akadnak azonban kétkedők, akik szerint annyira beleivódott a kövekbe a sok szenny, hogy az már csere nélkül soha nem lesz olyan szép, mint eredeti korában.

A Pécsi Többcélú Kistérségi Társulás „gondozásában” létrejött „Teret a vidéknek” eseménysorozat ugyan már egy hétnél régebben befejeződött, de a makacs foltok ott éktelenkednek. Természetesen, amikor a Pécs Holding Zrt. engedélyt adott a térfoglalásra, akkor kikötötték a szerződő felek, hogy a kövezetben, növényzetben, bármi másban állapotváltozás nem eshet. A felelősség elsősorban azoké, akik erre a szavukat, aláírásukat adták.

Az már egy mások kérdés, miért fordulhatott elő egyáltalán ilyen otrombaság. Hiszen azt azért a jó ízlés határain belül is sejteni lehetett, ez így nem maradhat. Elvileg persze léteznek megoldások, az ilyen malőrök elkerülésére. Például a nem túl bonyolult szőnyegfektetés. De úgy könnyű, ha valaki előre gondolkodik.

A Pécs Holding Zrt. természetesen mondhatja, nem tehet az ügyről. De azért azt vegyük tudomásul, ha lett volna ott, már a szennyeződés pillanatában legalább egy-két közterület-felügyelő, akkor talán meg lehetett volna akadályozni azt, hogy utólag egy csatatér nyomai maradjanak a belvárosban.

Hozzászólások

 
0 #2 Guest 2010-09-21 17:32
Azért köztéri burkolat anyagának kiválasztásánál szempont lehetett volna a tisztíthatóság, vagy ilyen igénybevételre nem számítottak? A köztereken általában rendezvények is szoktak szoktak lenni.
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-09-21 13:07
Nyilván mindent meg kell engedni, majd aztán elfogadni, hogy nem tudják letisztítani az érintettek a teret. Csak így tovább és a Széchenyi tér is disznóól lesz egy év múlva. (már most is vannak erre utaló jelek).
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés