Egy fÅ‘zÅ‘sorozat újabb állomásához érkezett a baranyai megyeszékhelyen. A Pécs2010 Európa Kulturális FÅ‘városa keretében, ebben az évben, tavasztól a Gastro Artist Pécsi Férfi FÅ‘zÅ‘egylet többször is bemutatkozott az érdeklÅ‘dÅ‘knek. Csütörtökön, a meghÃvó azt hirdette, somogyi ételeket lehet kóstolni a Kultúrkertben. Mindez nem csupán olcsó reklám volt, de maga valóság!
A képen Hohmann Géza egyesületi tag éppen a levest készÃti, pontosabban már csak nézi, ellenÅ‘rzi.
Ahhoz, hogy 17 órára minden készen álljon, természetesen sokkal korábban kellet nekilátni a sürgölődésnek. De a főzőemberek nem szerettek volna szégyenben maradni, hát időben ébredtek. Már dél körül égett a láng az étkek alatt, szóval jutott rá lehetőség bőségesen, hogy a húsok megpuhuljanak.
Az egyik fogás a tüdősleves volt, a másik egy pörkölt, ecsenyi módra csülökkel és pacallal, kolbásszal, és zöldbabbal, mindez lecsós alapon. Természetesen mindkettő a szomszédos Somogyból való receptek alapján.
Lassan gyülekeztek az éhes érdeklÅ‘dÅ‘k is, akik szerettek volna két dologról meggyÅ‘zÅ‘dni. Egyrészt arról, miképpen készÃtik a szomszédvár területén a jó falatokat, másrészt viszont arról, mit sikerült a gyakorlatban is megvalósÃtani.
Az egybegyűlteket
Csanaky András, az egyesült elnöke köszöntötte, majd szólt arról is, mit lehet megÃzlelni.
Nos, kijelenthetjük, nem volt rossz a választása annak, aki úgy döntött, a délutánját egy sétával, némi evéssel, esetleg borozgatással tölti. Mert a Gastro Artist Pécsi Férfi FÅ‘zÅ‘egylet tagjai nem vallottak szégyent a fakanál mozgatása közben. Kozmás anyag nem került a tányérokba, aki kapott belÅ‘le, elégedetten állapÃthatta meg, bár nem profi szakácsok voltak a készÃtÅ‘k, de értették a fortélyokat.
Hozzászólások