Somogyi étkek pécsi bográcsokban – a Gastro Artist Főzőegylet jóvoltából

Somogyi étkek pécsi bográcsokban – a Gastro Artist Főzőegylet jóvoltából

Közélet
PDF
Egy főzősorozat újabb állomásához érkezett a baranyai megyeszékhelyen. A Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa keretében, ebben az évben, tavasztól a Gastro Artist Pécsi Férfi Főzőegylet többször is bemutatkozott az érdeklődőknek. Csütörtökön, a meghívó azt hirdette, somogyi ételeket lehet kóstolni a Kultúrkertben. Mindez nem csupán olcsó reklám volt, de maga valóság!
A képen Hohmann Géza egyesületi tag éppen a levest készíti, pontosabban már csak nézi, ellenőrzi.

Ahhoz, hogy 17 órára minden készen álljon, természetesen sokkal korábban kellet nekilátni a sürgölődésnek. De a főzőemberek nem szerettek volna szégyenben maradni, hát időben ébredtek. Már dél körül égett a láng az étkek alatt, szóval jutott rá lehetőség bőségesen, hogy a húsok megpuhuljanak.

Az egyik fogás a tüdősleves volt, a másik egy pörkölt, ecsenyi módra csülökkel és pacallal, kolbásszal, és zöldbabbal, mindez lecsós alapon. Természetesen mindkettő a szomszédos Somogyból való receptek alapján.

Lassan gyülekeztek az éhes érdeklődők is, akik szerettek volna két dologról meggyőződni. Egyrészt arról, miképpen készítik a szomszédvár területén a jó falatokat, másrészt viszont arról, mit sikerült a gyakorlatban is megvalósítani.

Az egybegyűlteket Csanaky András, az egyesült elnöke köszöntötte, majd szólt arról is, mit lehet megízlelni.

Nos, kijelenthetjük, nem volt rossz a választása annak, aki úgy döntött, a délutánját egy sétával, némi evéssel, esetleg borozgatással tölti. Mert a Gastro Artist Pécsi Férfi Főzőegylet tagjai nem vallottak szégyent a fakanál mozgatása közben. Kozmás anyag nem került a tányérokba, aki kapott belőle, elégedetten állapíthatta meg, bár nem profi szakácsok voltak a készítők, de értették a fortélyokat.
 
 

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2010-09-24 08:08
A Gasztro Barkácsnak most nem sikerültek az ételei valahogy, legalábbis nekem nem feküdtek. A kozma említése jogos, csak nem úgy ahogy gondolja a cikkíró.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés