Kezdőlap > Közélet > Magújult a kis park

Magújult a kis park

Bereczki Lajos Közélet
PDF
Ma délelőtt adták át a Babits Gimnázium nyugati oldalánál található kis parkot, amely csekély részben pályázati, nagyobb részt pedig adományokból és önkéntes munkával szépült meg. A területet nem csak a gimnazisták, hanem a környékbeliek is használhatják. (Tekintse meg a park átadásán készült képeinket cikkünk után!)


Tarnai Gábor nem technikát és nem biológiát tanít a Babitsban, hanem angolt, ezért talán szokatlan, hogy ő állt a kezdeményezés élére, bár szerinte nincs ebben semmi különös. Egyszerűen szeme van az elhanyagolt területek feltérképezéséhez, és szervező készsége sem a legrosszabb.

Öt hétvégén,  százhetvennél több diák, hat önkéntes, sok-sok cég, valamint magánszemély járult hozzá ahhoz, hogy most egy csinos kis park legyen az egykori házgyári területen. Tarnai tanár úrtól tudjuk mindezt, elmondása szerint a talpunk alatt legalább húszcentis beton található, ezt kellett kertté varázsolni, amihez rengeteg földre és a pergolához faanyagra volt szükségük. Az ágyásokat kővel és fával kerítették el, ehhez részben újrahasznosított anyagokat is felhasználtak.

Szeretnék, ha a parkot a közelben lakók is használnák a területet pihenéshez, kikapcsolódáshoz, hiszen az iskola nekik más módon, de apró kellemetlenséget azért okoz. Így próbálják ellensúlyozni mindezt.

A munkálatok megkezdése előtt pályáztak ám a megnyert 260 ezer forint csak a töredékét biztosította a teljes bekerülés összegének. Innen jött a  gondolat,  2011. amúgy is az önkéntesség nemzetközi éve, mi lenne, ha így oldanák meg a hiányzó pénzt és eszközöket? A gondolatot tett követte, majd sikerre vitték a tervet.
Aki arra jár, most megcsodálhatja az összefogás és az önkéntes munka gyümölcsét, a kis parkot.




Magasi András az intézmény igazgatója köszönti az önkénteseket




A pergola faanyaga is egy támogatótól érkezett




Tavaszi virágok mindenütt




A támogatók nevét is megörökítették




Aki átvették a parkot




A kórus is dalra fakadt



Tarnai Gábor tanár úr az átadásig vezetőútról beszélt








Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2011-04-29 06:15
Jó elképzelés, kiváló megvalósítás! Lehet önerőből is valamit csinálni.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés