Kezdőlap > Jegyzet > Rövid Hírek
Rövid Hírek

A Csorba Győző Könyvtár megújult fiókkönyvtára szeptember 24-től újra várja olvasóit

2019. szeptember 13. péntek, 08:53 Rövid Hírek
PDF

A Várkonyi Nándor Fiókkönyvtár és Pinokkió Gyermekkönyvtár 2019. szeptember 24-én újra megnyitja kapuit olvasói előtt. Az „EFOP-4.1.8-16 A könyvtári intézményrendszer tanulást segítő infrastrukturális fejlesztései” című pályázat keretében részben megújuló fiókkönyvtárban az év elején kezdődtek meg a felújítási munkálatok, mely során a gyermekrészleg, a hírlapolvasó részleg és a kiállítótér teljes renováláson esett át. A hivatalos átadó ünnepségre – az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat részeként – 2019. október 1-jén 15.00 órakor kerül sor, "AZ ÉN KÖNYVTÁRAM" rajzpályázat eredményhirdetésével egybekötve. Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mond, és a díjakat átadja Miszler Tamás, a Csorba Győző Könyvtár igazgatója.

 

Vízzavarosodás lehet a pécsi belvárosban és a Szigeti városrészben csütörtökön

Bereczki Lajos Rövid Hírek
PDF
A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. tájékoztatja ügyfeleit, hogy a Széchenyi tér 8., Király utca 2-4., Szigeti út 112. előtti tűzcsapokon tervezett oltóvíz hozammérések miatt 2019. augusztus 29-én, csütörtökön 8 és 16 óra között vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő a pécsi belváros teljes területén, valamint a Szigeti úton és a környező utcákban. 

A munkálattal érintett útszakaszokon sávszűkületre lehet számítani. Az intenzív vízvételezés hatására nagyobb mennyiségű vízfolyás jelenhet meg az úttesten – ez a munkálatok velejárója, nem meghibásodásból ered.

A hozammérés után a megszokott kiegyensúlyozott vízminőség gyorsan visszaáll. A szolgáltató javasolja érintett ügyfeleinek, hogy a jelzett időszakban fordítsanak fokozott figyelmet vízfelhasználással üzemelő háztartási eszközeikre, a mosó- és mosogatógépek beindítása előtt minden esetben ellenőrizzék a vizet, és amennyiben a víz zavarosodását észlelik, kerüljék a használatát! 

A TETTYE FORRÁSHÁZ köszöni ügyfelei megértését és türelmét! 


TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. 

 

Útjavítások Pécsett

Rövid Hírek
PDF
2019. augusztus 23 és 27. között több helyszínen is útburkolat javítási munkálatokra kerül sor.

Augusztus 23-án (pénteken) reggel 8.00-tól az Alsómalom u.-Rákóczi út csomópontban illetve a Kodály-Alkotmány-Petőfi utcai körforgalomnál lesz forgalmi rend változással járó útburkolat javítási munkálat. Az Alsómalom u.-Rákóczi út csomópontban a Siklósi út felé vezető sáv illetve a Budai városrész felé vezető külső sáv is le lesz zárva. Az Alkotmány utcai körforgalomnál a buszok nem hajthatnak be a Kodály Zoltán utcába, helyette a Petőfi utca felé lesznek terelve. Egyéb gépjárműforgalom a körforgalom középszigetét igénybe véve tud haladni a Kodály Zoltán utcában.

Az aszfaltozási munkálatok 26-án (hétfőn) fognak zajlani, a fenti lezárások 27-én (kedden) reggel 08.00-ig lesznek érvényben. Ehhez kapcsolódóan 26-án (hétfőn) és 27-én (kedden) a Rákóczi út Jókai és Bajcsy-Zsilinszky út közötti szakaszán is aszfaltozási munkálatokra fog sor kerülni. Ez a szakasz hétfő reggel 08.00-tól kedd délután 18.00-ig a személygépjármű-forgalom elől el lesz zárva, csak a buszok közlekedhetnek erre.

Kérjük, a kihelyezett közúti jelzéseknek megfelelően, fokozott óvatossággal közlekedjenek. Kérjük, amennyiben tehetik, ebben az időszakban válasszanak más útvonalat.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

 

Nyáron ismét bábtáborok a Bóbitában

2019. június 05. szerda, 17:55 Rövid Hírek
PDF

A nyári vakáció idején, július eleje és augusztus közepe között 5 napos turnusokban mesélni, játszani, bábozni hívja a Bóbita Bábszínház az évközben a nézőtéren előadásokat néző gyermeknépet. A bábszínészek és drámainstruktorok által vezetett szünidei táborokban minden a JÁTÉK-ról szól: drámajátékok és társasjátékok a Bóbita hűvös kamaratermében, jóízű kosarazás, tollasozás vagy foci a Zsolnay Negyed játszóterein, és persze mesék meg bábok!

A táborok egy-egy mese vagy történet köré szerveződnek, ezt a mesét játsszák-járják végig a résztvevők, ehhez rajzolnak, festenek, készítenek egyszerűbb bábfigurákat, majd az utolsó nap délutánján megmutatják az érdeklődő családtagoknak, mit is alkottak együtt.

7.30 - 8.30 – a gyerekek érkezése a bábszínházba
10.00 - tízórai
12.00 – 13.00 – ebéd egy közeli étteremben
15.00 – 15.30 – uzsonna
16.00 – 16.30 – napi táborzárás
Hétfőtől péntekig 8.00-16.30-ig.

TURNUSOK:
1. július 1-5.: Rayburn Vanessa - Vilmos Noémi
2. július 15-19.: Kiss Vera - Gidófalvi Imola - Szabó Zsolt
3. július 22-26.: Komlóczi Zoltán - Arató Máté
4. augusztus 5-9.: Keresztesy Veronika - Rayburn Vanessa
5. augusztus 12-16.: Kocsis Zsófia - Oláh Dóra

Információ a jelentkezésről és további részletek a Bóbita weboldalán érhetők el.

Forrás: Bóbita Bábszínház

 


1. oldal / 10

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés