Kezdőlap > Jegyzet > Rövid Hírek
Rövid Hírek

Nyáron ismét bábtáborok a Bóbitában

2019. június 05. szerda, 17:55 Rövid Hírek
PDF

A nyári vakáció idején, július eleje és augusztus közepe között 5 napos turnusokban mesélni, játszani, bábozni hívja a Bóbita Bábszínház az évközben a nézőtéren előadásokat néző gyermeknépet. A bábszínészek és drámainstruktorok által vezetett szünidei táborokban minden a JÁTÉK-ról szól: drámajátékok és társasjátékok a Bóbita hűvös kamaratermében, jóízű kosarazás, tollasozás vagy foci a Zsolnay Negyed játszóterein, és persze mesék meg bábok!

A táborok egy-egy mese vagy történet köré szerveződnek, ezt a mesét játsszák-járják végig a résztvevők, ehhez rajzolnak, festenek, készítenek egyszerűbb bábfigurákat, majd az utolsó nap délutánján megmutatják az érdeklődő családtagoknak, mit is alkottak együtt.

7.30 - 8.30 – a gyerekek érkezése a bábszínházba
10.00 - tízórai
12.00 – 13.00 – ebéd egy közeli étteremben
15.00 – 15.30 – uzsonna
16.00 – 16.30 – napi táborzárás
Hétfőtől péntekig 8.00-16.30-ig.

TURNUSOK:
1. július 1-5.: Rayburn Vanessa - Vilmos Noémi
2. július 15-19.: Kiss Vera - Gidófalvi Imola - Szabó Zsolt
3. július 22-26.: Komlóczi Zoltán - Arató Máté
4. augusztus 5-9.: Keresztesy Veronika - Rayburn Vanessa
5. augusztus 12-16.: Kocsis Zsófia - Oláh Dóra

Információ a jelentkezésről és további részletek a Bóbita weboldalán érhetők el.

Forrás: Bóbita Bábszínház

 

Az Arczok és a "pécsi mammut" kiállítások tovább látogathatók

2019. május 22. szerda, 17:23 Rövid Hírek
PDF
A kiemelt érdeklődésre való tekintettel a Janus Pannonius Múzeum meghosszabbítja két időszaki tárlata látogathatóságát. Ennek értelmében az "Arczok és láthatárok – 19. századi magyar festészet a Janus Pannonius Múzeum gyűjteményéből" című tárlat 2019. november 10-éig, "A jégkor pécsi vándora – A „pécsi mammut” című kiállítás 2019. augusztus 31-éig tekinthető meg.
Forrás: Janus Pannonius Múzeum
 

Útközben - a Képírás Fotószakkör kiállítása a Csinosban

2019. május 21. kedd, 18:10 Rövid Hírek
PDF

Útközben címmel nyílik kiállítása a Vizuális Nevelésért Alapítvány Képírás Fotószakkörének május 30-án 18 órai kezdettel a Csinos Presszóban, melyen megmutatják az érdeklődőknek a munkájuk javát.

Az alapítvány tehetséggondozó programja 2010-ben indult és folyamatos átalakulások során nyerte el mostani formáját. Kétheti rendszerességgel tartanak foglalkozásokat, ahol előadások, gyakorlatok, fotóséták, műhelylátogatások színesítik a diákok tanulmányait. A szakemberek (Odrobina Tamás, Körtvélyesi László, Kálecz Rudolf) képzettsége, szakmai múltja biztosíték arra, hogy céljaikat megvalósítsák.

A tizenévesekkel foglalkozó fotószakkör elsődleges célja, hogy kaput nyisson a fotózás világára (figyelembe véve más művészeteket is), szakmai és gyakorlati ismereteket adjanak át, irányítsák, segítsék diákjaik szakmai, művészi fejlődését. Feladatuknak tekintik a közös élménygyűjtést, tapasztalatszerzést, amely táptalaja a kreatív gondolkodásnak, minőségi munkának.

Kiállítók: Dobszai Péter, Horgas Marcell, Horváth Csaba, Illés Emma, Kovács Liliána, Nagy Nikolett, Recht Balázs, Szemelyácz Máté

A fotószakkört ebben a tanévben a Nemzeti Tehetség Program támogatta.

A kiállítást megnyitja: Kálecz Rudolf
A tárlat 2019. szeptember 14-ig tekinthető meg.

További információk az alapítvány weboldalán.

 

Bábtervezés MESTERfokon 1. - a Bábmúzeum új kiállítása

2019. május 10. péntek, 16:21 Rövid Hírek
PDF

Új időszaki kiállítás nyílik a Bóbita Bábszínház bábmúzeumában május 11-én 17 órai kezdettel "Bábtervezés MESTERfokon 1. - az Állami Bábszínház tervezőasztala" címmel.

1949 őszén, hetven éve nyitott meg a mai Budapest Bábszínház jogelődje, az Állami Bábszínház. Fennállásának négy évtizede alatt számos legendás előadás született. A szubjektív válogatás középpontjában ezúttal azok a tervezők állnak, akik bábjaikkal megteremtették ezeket a legendákat. Kalandozz velük stílusokon és évtizedeken át! Nézd meg, milyennek álmodták meg Csipkerózsikát a ’60-as és ’70-es években!  Hasonlítsd össze Bod László és Bródy Vera Aladdinját! Melyik Szarvaskirály-előadás bábjai tetszenek jobban: Gábor Éváé vagy Ambrus Imréé? Lesd meg Ország Lili és Koós Iván ördögeit! A csodálatos mandarin, A fából faragott királyfi és A tűzmadár című felnőtt előadások bábjaival a tárlat azt is megmutatja, hogy a bábszínház nem csak a gyerekeknek szól.

A kiállítás 2019. május 11-től augusztus 31-ig látogatható.

Forrás: Bóbita Bábszínház

 


1. oldal / 11

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés