Kezdőlap > Kultúra > Rövid Hírek
Rövid Hírek

Összefogtak a pécsi kulturális intézmények

2020. április 04. szombat, 16:38 Rövid Hírek
PDF

Összefogtak a pécsi kulturális intézmények, hogy online kulturális tartalommal lássák el a közönségüket a veszélyhelyzet idején. A Pécsi Nemzeti Színház, a Pannon Filharmonikusok, a Bóbita Bábszínház és a Pécsi Harmadik Színház tartalmi kommunikációs együttműködést folytat a krízis alatt.

A négy intézmény saját online tartalmai mellett a résztvevő intézményekét egyaránt megosztják közösségi felületeiken, annak érdekében, hogy a kulturális tartalmak minél szélesebb körben elérhetővé váljanak. Szinte közös kulturális csatornává válnak az online felületeik. Így az érdeklődők színházi, bábszínházi előadásokat, verseket, koncerteket, művészeti kihívásokat érhetnek majd el a különböző online felületeken. Ezeket a tartalmakat #pecsikulturaliscsatorna jelöléssel látják el, így könnyen megtalálhatóak lesznek.Az összefogó intézmények hisznek abban, hogy a kultúra, a művészet közösséget teremt és mindenkit segíthet ezekben a nehéz időkben.

Bóbita Bábszínház

A Bóbita Bábszínház március 21-én (szombaton), a Bábszínházi Világnapon délután 4-től elindítja a Bóbita TV-t. A Bóbita a következőt osztotta meg a facebook oldalán és honlapján:

"Ahol egy ajtó bezárul, ott kinyílik egy másik: kinyitjuk a Mesetárat, és minden MÁSODIK bekuckózós szombat délutánon megosztjuk Veletek egy-egy előadásunk felvételét!"

Az előadás linkjét szombaton tesszük fel a facebook eseményhez!"

weboldal
FB oldal
YT csatorna

Pécsi Nemzeti Színház

A magyar költészet napja alkalmából videósorozattal készül a Pécsi Nemzeti Színház társulata. A színművészek kedvenc verseiket mondják el, melyeket április 11-ig folyamatosan közzétesznek online felületeiken.

weboldal
FB oldal
YT csatorna

Pannon Filharmonikusok

A Pannon Filharmonikusok online tartalmak közzétételével – a Facebook oldalán és weboldalán –  nyújt bepillantást a zene világába. Egy különleges nyereményjátékra hívják az érdeklődőket, amely során tulajdonképpen mindenki nyer – már a naponta egymásnak megmutatott klasszikus zenék meghallgatásával is. Továbbá zenei kulisszatitkokat, érdekességeket, művészeket, jelentős szerzők örökérvényű műveit mutatják be, teszik elérhetővé a nagyközönség számára. A sorozatban elsőként Bartók Béla születésének évfordulója alkalmából, két fontos zenei felvétel – Facebook oldalukon történő – megosztásával tisztelegnek munkássága előtt. A felvételeken Kocsis Zoltán, Várjon Dénes, Bogányi Tibor és a Pannon Filharmonikusok működnek közre.

weboldal
FB oldal
koncertfelvételek
YT csatorna

 

Pécsi Harmadik Színház

A Pécsi Harmadik Színház március 28-tól minden hétvégén, online felületein – weboldalán, Facebook oldalán és Youtube csatornáján – keresztül teszi elérhetővé produkcióit! Az első előadás „E kor nekünk szülőnk és megölőnk” (In memoriam Ö. I.) színpadi játéka lesz.

weboldal
FB oldal

 

 

Változás a pécsi polgármesteri hivatal ügyfélfogadási rendjében

2020. március 22. vasárnap, 09:53 Rövid Hírek
PDF
Tájékoztatjuk a Polgármesteri Hivatal tisztelt ügyfeleit, hogy a járványhelyzetre tekintettel a pécsi Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje március 23-a, hétfőtől megváltozik: a személyes ügyintézés a rendelkezés visszavonásáig szünetel.


A hatósági területen működő szervezeti egységek átvételi pontokat működtetnek, ahol azon polgárok, akiknek nincs elektronikus elérhetősége, illetve olyan ügytípusban kívánnak eljárni, ahol a jogszabály előírja a személyes megjelenési kötelezettséget, kérelmeiket, beadványaikat átadhatják. A rendelkezés a gyakorlatban a Hatósági Főosztály Kossuth téri épületét, az adóirodát és a szociális központokat érinti.


Kérjük a pécsi polgárok szíves megértését!

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Indul a Bóbita TV

2020. március 20. péntek, 18:39 Rövid Hírek
PDF

A Bóbita Bábszínház március 21-én (szombaton), a Bábszínházi Világnapon délután 4-től elindítja a Bóbita TV-t. A Bóbita a következőt osztotta meg a facebook oldalán és honlapján:

"Ahol egy ajtó bezárul, ott kinyílik egy másik: kinyitjuk a Mesetárat, és minden MÁSODIK bekuckózós szombat délutánon megosztjuk Veletek egy-egy előadásunk felvételét!
Első alkalommal a BÁBSZÍNHÁZI VILÁGNAP alkalmából március 21-én, szombaton 16 órakor sugároz a Bóbita TV: a képernyőn "Az aranyecset"!
Tartsatok velünk!

Az előadás linkjét szombaton tesszük fel a facebook eseményhez!"

Forrás: Bóbita Bábszínház

 

PAPI indul Pécsett

2020. március 19. csütörtök, 18:25 Rövid Hírek
PDF
Pécs önkormányzata az elmúlt napokban számos olyan intézkedést tett, amelynek célja az új koronavírus terjedésének lassítása. Tudva, hogy a betegség leginkább az időseket veszélyezteti, az elmúlt időszakban komoly erőfeszítéseket tettünk egy olyan rendszer felállítása érdekében, amelynek célja a 65 évnél idősebb, egyedül élő, Pécsett hozzátartozóval nem rendelkező polgárok életének és egészségének védelme. A rendszer lényege, hogy megteremtsük a lehetőséget a pécsi idősek számára az egyetlen valóban hatékony védekezési módszer alkalmazására, hogy valódi megoldást nyújtsunk nekik arra, hogy az otthonukban tudjanak maradni.

Ennek érdekében számos intézkedést tettünk meg mostanáig. Egyebek mellett diszpécserközpontot és négy városrészi ellátóközpontot alakítottunk ki a város szociális intézményein belül, külön védőfelszerelést biztosítottunk a rendszerben dolgozó kollégáknak, valamint több önkormányzati és városi intézményi dolgozót csoportosítottunk át az új, kiemelt feladatra. 
Az elmúlt napok előkészítő munkája után március 20-a, péntektől Pécsett elindul a PAPI – a Program A Pécsi Idősekért.

A rendszer a következőképpen működik:

 az idős, egyedül élő pécsi polgár felhívja az alábbi telefonszámok egyikét
 megadja nevét, telefonszámát, címét, ha gyógyszert kér, TAJ számát is
 a területi szociális központ dolgozója visszahívja, felveszi vele a kapcsolatot
 tisztázza a részletes igényeket, kiadja a feladatot egy futárnak, segítőnek
 a segítő megveszi az árut, kiváltja a gyógyszert, elhozza a postáról a küldeményeket
 biztonságosan kiszállítja a szolgáltatást kérő otthonába
 ahol ő készpénzzel vagy bankkártyával kifizeti a termékeket.

Fontos tudnivalók a PAPI-ról:
 a szolgáltatás teljesen térítésmentes, a pécsi idősek csak a megvásárolt termékekért fizetnek
 a bevásárlási szolgáltatást egy személynek heti két alkalommal tudjuk biztosítani
 a PAPI elsősorban az egyedül élő pécsi időseket szolgálja, ezért azt kérjük, hogy a 65 évnél idősebb, egyedül élő, Pécsett hozzátartozóval nem rendelkező polgárok vegyék igénybe.

A szolgáltatást az alábbi telefonszámokon kérhetik a pécsi idősek:
+36-30-573-1764, +36-30-573-9488, +36-30-573-4084

Pécs önkormányzata készen áll arra, hogy szükség esetén bővítse a szolgáltatást, további önkormányzati alkalmazottak átcsoportosításával, önkéntesek bevonásával, ebben az esetben a programot koordináló Integrált Nappali Szociális Intézményen keresztük tesszük meg a szükséges lépéseket.

Továbbra is azt kérjük a 65 év feletti pécsiektől: vegyék komolyan az új koronavírus jelentette veszélyt, vigyázzanak magukra, maradjanak otthon, és ha ehhez szükséges, akkor használják a PAPI-t.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

 


1. oldal / 4

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés