Kezdőlap > Kultúra > Rövid Hírek
Rövid Hírek

Újranyit a Csorba Győző Könyvtár Belvárosi Fiókkönyvtára és Csipkefa Gyermekkörnyvtára

2024. május 20. hétfő, 09:15 Rövid Hírek
PDF

Hosszú várakozás után, 2024. május 21-től újra várja Olvasóit a Király utcában a Belvárosi Fiókkönyvtár és a Csipkefa Gyermekkönyvtár.

A Csipkefa Gyermekkönyvtár a Király utca 9-be költözött. A gyermekkönyvtár és a fiókkönyvtár állományait egy alapos átválogatás után közös térben helyezték el, és kialakítottak egy gyermekkönyvtári részleget. A Csorba Győző Könyvtár bízik abban, hogy a jelzett változások után az olvasók komfortosabb környezetben tudják majd élvezni a könyvtári szolgáltatásokat.

Belvárosi Fiókkönyvtár és Csipkefa Gyermekkönyvtár
Nyitvatartás:
Hétfő: 13.00-18.00
Kedd: 10.00-12.00 és 13.00-18.00
Szerda–Péntek: 9.00-12.00 és 13.00-17.00
Szombat-Vasárnap: Zárva

Forrás: CsGyK

 

Éjféli nyitvatartás a Tudásközpontban május 2-től

Rövid Hírek
PDF

A vizsgaidőszak kezdete előtt, május 2-től június 28-ig éjféli nyitvatartással várja a Tudásközpont az esti és éjszakai tanulást választó egyetemi hallgatókat.

A Tudásközpont nyitvatartása május 2-től az alábbiak szerint alakul:

hétfő - péntek: 8:00 - 24:00
szombat - vasárnap: 10:00 - 24:00
május 9.: 8:00 - 18:00
május 19 - 20.: zárva

Vasárnaponként a raktári szolgáltatás szünetel.Távoli raktári kéréssel otthonról, előre kikérhető hétfőtől szombatig a kölcsönözni kívánt dokumentum.

Hétfőtől péntekig 20:00 és 24:00 óra között, szombaton és vasárnap 18:00 és 24:00 óra között a könyvtári szolgáltatások szünetelnek, az olvasók kizárólag a 2. emeleten tartózkodhatnak.   
Az épület 2. emeletén az olvasói terekben és a tanulófülkékben van lehetőség a tanulásra.

Ugyanitt van lehetőség a fénymásoló gép és nyomtató használatára, illetve önkiszolgáló kölcsönzésre az automata kölcsönzőberendezés használatával.

Könyvvisszaadásra a földszinti automata készüléknél, a Regisztráció jobb oldalán van lehetőség. Az ügyeleti időszakban a hagyományos a könyvtári szolgáltatások szünetelnek, csak tanulásra van lehetőség.

A Tudásközpont 2. emeletén kizárólag a beiratkozott olvasók vagy napijeggyel rendelkező látogatók – a Regisztráció nyitvatartási idejében (H-P: 8:00–19:30; Szo: 10:00–17:30) váltott napijeggyel – tartózkodhatnak. A Pécsi Tudományegyetem hallgatói napijegy vagy olvasójegy hiányában érvényes diákigazolvány felmutatásával léphetnek be a könyvtár területére. 

Az ügyeleti időszakban a parkoló felőli, déli bejárat zárva lesz, ezért az olvasni vágyók az északi főbejárati forgóajtón át tudják megközelíteni a könyvtári tereket.

Az étel behozása és fogyasztása a könyvtár területén nem megengedett. Étkezni csak a könyvtár területén kívül, az erre a célra kijelölt helyen lehet.

A ruhatár az éjszakai ügyelet ideje alatt nem üzemel.

Az éjszakai ügyelet előtti nyitvatartási időszakban (H-P: 8:00–20:00; Szo: 10:00–18:00) a szokott rend szerint lehet igénybe venni a könyvtári szolgáltatásokat, vagyis – aki még nem tette meg – be tud iratkozni, lehet könyvet kölcsönözni, előjegyezni, személyesen hosszabbítást kérni, illetve könyvet visszaadni, könyvtárközi kölcsönzést igényelni, raktári kérést indítani, vagy szaktájékoztatásért a könyvtárosokhoz fordulni.

Forrás: PTE

 

A jövő Banksy-jétől a történészpalántákig – nyári táborok Pécsett

2024. április 30. kedd, 08:46 Rövid Hírek
PDF

Háromféle napközis táborral várja a gyerekeket nyáron a Zsolnay Örökségkezelő. A tematikában a művészet, a történelem és a természettudományok kapnak főszerepet.

Kortárs Junior nyári tábor – STREET UP

Időpontok: június 24-28., július 8.-12.

Életkor: 8–13 év

Gördeszkák és graffitizés – legálisan! A tábor ideje alatt street art kiállítások láthatók a Zsolnay Negyedben. A résztvevők a kiállításlátogatások mellett megismerkedhetnek olyan képzőművészeti irányzatokkal, mint a dadaizmus, az urban art, a mural, a skate art és a street art. A táborban központi szerepet kap az alkotás: a gyerekek lekövethetik a street artra jellemző munkák folyamatát és kipróbálhatják, milyen egy street artista bőrébe bújni!

Jelentkezés és további információ: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , +36 20 436 0163

Részvételi díj: 40.000 Ft / fő. Testvérkedvezménnyel 37.000 Ft / fő

A részvételi díj a programokon való részvétel mellett az étkezést is tartalmazza (tízórai, meleg ebéd, uzsonna)

Jövőkód helytörténeti tábor

Időpontok: július 15-19.

Életkor: 9–12 év

Az öt nap során Pécs más-más történelmi korszakaiba barangolhatnak a gyerekek: az ókor, a középkor, a török-kor, az aranykor és a jövő elevenedik meg a táborban. Nemcsak időben, hanem térben is bejárják a várost keresztül-kasul! Kalandok, izgalmak, rejtvények, történelmi és gasztronómiai utazás a föld alatt és a város felett.

Részvételi díj: 49.000 Ft/fő. Testvérkedvezménnyel 40.000 Ft/testvér

Jelentkezés és további információ: Novák Emese +36 30 414 2676, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Természettudományos kaland - nyári tábor a Zsolnay Negyedben

Időpontok: július 22-26.

Életkor: 7–10 év

Planetáriumi bemutatók, Varázsóra kísérletek, csillagászati foglalkozás, játék a Labor- Interaktív Varázstérben, VR Univerzum, kézműves foglalkozás és sok más izgalmas program 5 napon át, a természettudományok varázslatos világában.

Részvételi díj: 45.000 Ft/fő, testvérkedvezménnyel 42.000 Ft/fő

A részvételi díj a programokon való részvétel mellett az étkezést is tartalmazza (tízórai, meleg ebéd, uzsonna).

Jelentkezés és további információ: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , 0630/8161416

Részletek: https://www.pecsiprogram.hu/programok/nyari-taborok

Forrás: ZsÖK

 

Ismét jön a Farsangoló HANG-oskodás a Bóbitában

2024. február 08. csütörtök, 13:47 Rövid Hírek
PDF

2024. február 10-én, szombaton a Bóbita Bábszínház ismét megrendezi immár hagyománnyá vált télűző mulatságát, a Farsangoló HANG-oskodást, amely Hang Gábornak, a Bóbita egykori zseniális bábosának állít emléket. Pöttömszínházi előadással (Dödölle), bábkészítő foglalkozásokkal és a Lenka és Palkó című előadással várják közönségüket a vidámság jegyében ezen a napon!

A 16 órakor kezdődő bábelőadás után kerül sor a Hang Gábor-díj ünnepélyes átadására, melyet a Bóbita társulatának egy tagja kaphat meg évről évre a társulat tagjainak szavazata alapján. Valamint még várható további meglepetés is!

Forrás: Bóbita Bábszínház

 


1. oldal / 3
Hirdetés
Hirdetés