Kezdőlap > Kultúra > Irodalom
Irodalom

Macskajajtól a pacalig

2016. május 08. vasárnap, 19:54 Major Zoltán Irodalom
PDF

Cserna-Szabó András hosszú évek óta publikál gasztronómiai tárgyú írásokat különböző magazinokban, illetve jelentek meg gasztrotörténeti témájú, nagyon könnyed vagy komolyabb hangvételű írásai. Ezeket a műveket nem is tekinti szépírói munkássága részének, az étkek azonban akaratlanul is átszövik műveit. A Csorba Győző Könyvtár gasztroirodalmi beszélgetéssorozatának vendégeként beszélgettünk ételről és irodalomról a népszerű íróval. (Fotók: Mizerák Andrea)

 

Gasztroirodalom Cserna-Szabó Andrással

2016. május 02. hétfő, 17:17 Irodalom
PDF

A Csorba Győző Könyvtár háromrészes gasztroirodalmi sorozatának második állomásának vendége május 5-én Cserna-Szabó András lesz. Az író 1997 óta rendszeresen publikál heti- és napilapokban novellákat, esszéket, gasztronómiai írásokat. Éveken keresztül a Magyar Konyha gasztronómiai folyóirat főmunkatársaként és szerkesztőjeként dolgozott. Az író legújabb, Sömmi című regénye már a második, a Nagy macskajajkönyv (képünkön) pedig negyedik kiadásban jelent meg.

 

Mit főzött ki Hegyi Barbara?

2016. május 02. hétfő, 15:51 Bereczki Lajos Irodalom
PDF
Természetesen legújabb szakácskönyvét, amely Alkalomadtán címmel jelent meg nemrég. Az ismert színésznő személyesen mutatta be Pécsett legújabb kötetét, a Csorba Győző Könyvtár vendégeként, a Tudásközpontban. Sokan voltak kíváncsiak április 29-én a könyvre, de talán még inkább a színésznő életének receptjére.

 

Alkalomadtán – Találkozás Hegyi Barbarával

2016. április 27. szerda, 14:21 Irodalom
PDF
A méltán híres és foglalkoztatott színésznő immár második szakácskönyvével lép a nyilvánosság elé. A főzés kreativitás, fantázia, tehetség kérdése, olyan, akár a színész munkája. Látogasson el a Csorba Győző Könyvtár rendezvényére ön is péntek délután!

 


10. oldal / 11

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés