Kezdőlap > Kultúra > Irodalom > Könyvtári éjszaka a trend és innováció jegyében

Könyvtári éjszaka a trend és innováció jegyében

2016. április 17. vasárnap, 14:48 Irodalom
PDF

A hagyományokhoz híven a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont és a Csorba Győző Könyvtár április 20-án idén is megszervezi a könyvtári éjszakát, számtalan programmal délután öt és éjfél között. Szerda este-éjszaka a Tudásközpont a trend és az innováció színterévé változik. Többek közt innovációs stand-up, 3D nyomtatás előadás és bemutató, Ridikül Szalon, Kaptárzúgás, slam poetry és Library Quiz, valamint könyvtári kedvezmények várják az érdeklődőket.

Az éjszaka nyitó rendezvénye a Ridikül Szalon lesz. Deliné dr. Győrmárton Rita meghívott vendégei, Dr. Törőcsik Mária trendkutató, egyetemi tanár (PTE KTK) Dr. Bachmann Bálint építész, dékán (PTE MIK) és Simor Judit divat tanácsadó (Zora Fashion).

A 3D nyomtatóról szóló előadás és bemutató 18 órakor kezdődik a nagy előadó teremben, Prof. Dr. Nyitrai Miklós (PTE ÁOK), Dr. Maróti Péter és Dr. Varga Péter segítségével.

Az Innovációs stand-up programon 19 órakor, fiatal tehetségek mutatkoznak be rövid 10 perces előadásaikkal, mellyel inspirálni, továbbgondolásra késztetni szeretnék a hallgatóságot, elgondolkodtatni és ötletet adni fiatal vállalkozásokhoz.

Este 20 órás kezdéssel, a Sopanae Slam Poetry csapata mutatkozik be, a fesztelen hangulatról az ingyenes könyvtáros fröccs gondoskodik. Az Eozin kávézó sikeres Monday Quiz könyvtári változata a Library Quiz 20.30-kor kezdődik Pethes Zoltánnal a Teleky Bisztro helyszínén.

Kaptárzúgás címmel, a PTE Művészeti Kar Média- és Alkalmazott Művészetek Intézetének hallgatói mutatják be saját szerzeményeiket 22 órától.

A program teljes ideje alatt, Trend a mindennapokban címmel stílus tanácsadás, smink iskola, dietetikai tanácsadás, spinning, természetes ékszerek bemutatója és vására lesz a Tudásközpont mélyföldszintjén.

A könyvtár olvasótermében lehetőség lesz a csendes tanulásra, a könyvtár kedvezményekkel (a megbocsátás óráiban, 21:30 és 23:30 közt visszahozott könyvekre a késedelmi díjat elengedik, a nem behajtásra kijelölt könyvek esetén, illetve 19 és 23 óra közt 50%-os kedvezményes beiratkozás) és könyvtártúrával várja a látogatókat.

A részletes program itt tekinthető meg.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés