Kezdőlap > Kultúra > Irodalom > Kiállítás Csorba Győző tiszteletére

Kiállítás Csorba Győző tiszteletére

2016. május 16. hétfő, 19:18 Irodalom
PDF

A Csorba Győző Könyvtár névadója a huszadik századi magyar irodalom értékekben gazdag, sajátos hangú, egyéni életutat járó költője. Olyan században született, abban teremtette meg költői életművét, amelyben csak kivételes igénnyel, tartással és erőfeszítéssel lehetett tisztességesnek megmaradni, jelentőset alkotni. A költő születésének századik évfordulóján kiállítás is tiszteleg Csorba emléke előtt, melyet május 17-én, kedden 17 órakor nyitnak meg a Tudásközpont -1. szintjén.

Csorba Győző személyisége és költészete a kor és a hely megszabta korlátok között lett örökkévalóvá. Ahogyan költő barátja Weöres Sándor írta: „Csorba Győzőben láttam a feltétlenül valódi költőt, a hazugságmentes abszolút lírikust… Pécsi családi körében, társas magányában az örökkévalóságnak dolgozik.”

A Baumgarten-, József Attila- és Kossuth-díjas költő, műfordító, szerkesztő életútját áttekintő kiállítást összeállította Drinóczi Ildikó, a Csorba Győző Könyvtár tájékoztató könyvtárosa.

A rendezvényt köszönti: Bognár László, Pécs Megyei Jogú Város Kulturális és Köznevelési Bizottságának elnöke

A kiállítást megnyitja: Miszler Tamás, a Csorba Győző Könyvtár igazgatója és Dr. Nagy Imre, a Csorba Győző Társaság elnöke.

A kiállítás 2016. június 20-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés