Kezdőlap > Kultúra > Zene > Apák könyve

Apák könyve

2016. április 27. szerda, 17:07 Zene
PDF
A Pannon Filharmonikusok képzeletbeli utazásra invitálja Önt az apák világába! Az anyák napját követő, májusi szombat délutánon az apákra fordítjuk figyelmünket, és több művészeti ágat segítségül hívva járjuk körbe a családfő szerepét. 
Egy délután az apákról filmmel, beszélgetéssel, zenével. Vámos Miklós, Gerendás Péter és Fekete-Kovács Kornél a színpadon, neves pécsi családok apái és gyermekei a portrébeszélgetésen.

2016. május 6.
 
14.00H - FILMVETÍTÉS
A filmvetítéssel kezdődő programban a Kramer kontra Kramer című Oscar-díjas alkotás felidézi az apaság szépségeit és nehézségeit. A vetítés a Kodály Központ nagytermében zajlik, a belépés ingyenes.
 
16.00H - PORTRÉBESZÉLGETÉS
Schweier Rita apákkal és ifjakkal folytatott mélyreható és szórakoztató pódiumbeszélgetésén bepillantást nyerünk pécsi képzőművész-, orvos- és közgazdászcsaládok történetébe.
Pinczehelyi Sándor és Pinczehelyi András képzőművészek
Prof. dr. Szabó István szülész-nőgyógyász és Ifj. dr. Szabó István ortopéd sebész, egyetemi magántanár
Dr. Zeller Gyula közgazdász és Dr. Zeller Judit jogász
A Pannon Filharmonikusok muzsikusainak kamarajátékával kísért könnyed beszélgetést egy pohár frissítő és egy csokoládés finomság teszi teljessé, melynek ára része a jegyárnak.
 
18.00H - ELŐADÁS ÉS KONCERT
Az esti hangverseny első részében Vámos Miklós fanyar humorú előadásában ükapáink és dédapáink harcos és történelmet író sorsát idézi elénk, majd az est megkoronázásként a maga is kilenc gyermeket nevelő Gerendás Péter közreműködésével mutatjuk be a családregény ihlette dalcsokor szimfonikus átiratát. A Fekete-Kovács Kornél közreműködésével és hangszerelésében első alkalommal elhangzó dalok szövegeit olyan alkotók jegyzik, mint Faludy György, Fodor Ákos, Bródy János, Bereményi Géza vagy Karafiáth Orsolya.
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés