Ahol a zene születik

Kezdőlap > Kultúra > Zene > Ahol a zene születik

Ahol a zene születik

2019. április 11. csütörtök, 14:48 Zene
PDF
Aranyfedezet címmel hirdette meg 2019/2020-as évadát a Pannon Filharmonikusok. A Kodály Központban futó sorozatokra már vásárolhatók és hosszabbíthatók a bérletek. 

Értékes élményeket ígér a Pannon Filharmonikusok új évada. A zenekar ARANYFEDEZETET nyújt arra, hogy a koncerten eltöltött idÅ‘ valóban értékké váljon, ezzel járulva hozzá a minÅ‘ségi kikapcsolódás nyújtotta feltöltÅ‘déshez. Pécsett a már jól ismert négy sorozatra válthatók bérletek, azonban a 2019/2020-as évad is tartogat újdonságokat a törzsközönség számára. A Pannon Filharmonikusok bérletesei számára szeptembertÅ‘l Családi programot indít a zenekar! A programmal többféle lehetÅ‘séget kíván adni a gyerekeknek a szülÅ‘kkel, nagyszülÅ‘kkel közös élményekre a koncertlátogatások alkalmával, valamint most debütál a zenekar új imázsfilmje, melyet Gundel Takács Gábor fÅ‘szereplésével forgatott a zenekar. A videó a Pannon Filharmonikusok youtube csatornáján – IDE kattintva – érhetÅ‘ el. 

A Pannonicum sorozat a hétköznap elfoglalt örökmozgókat az évad öt szombatján várja 18.00 órától. A korai kezdés lehetÅ‘vé teszi, hogy a régió más városaiból is útra kelhessenek, hogy az ország legjobb akusztikájú termében élvezzék a komolyzenét. A nyitókoncerten a világhírű hegedűművész, Mayu Kishima mutatkozik be Pécsett, de a sorozatban hallható lesz az Amadinda ÃœtÅ‘együttes, Christian Lindberg svéd zeneszerzÅ‘ alkotói kvalitása és hangszeres játéka, a bécsi klasszikusok, melyek Baráth EmÅ‘ke gyönyörű hangján kelnek életre, valamint a közönségkedvenc Kobajasi Kenicsiró is vezényli a Pannon Filharmonikusokat. A sorozatban a zenekar mindhárom dirigense, Gilbert Varga és Bogányi Tibor vezetÅ‘ karmesterek, valamint Vass András állandó karmester is dirigálja az együttest. 

A Kodály-bérlet csütörtök esténként 19.00 órakor várja a hallgatóságot a Kodály Központban. A sorozat hangszerszólók különleges sorát kínálja: Arno Bornkamp szaxofonon, Horia Dumitrache klarinéton, a PFZ muzsikusai Zempléni Szabolcs vezetésével pedig kürtkvartettben nyújtanak emlékezetes produkciót. Két mesterhármast is láthat a közönség a színpadon: Ránki Fülöp (zongora), Razvaljajeva Anasztázia (hárfa) és Dobozy Borbála (csembaló) César Franck hármasversenyét játssza majd, míg tavasszal a Pannon Filharmonikusok zeneszerző-koncertmesterének, Bánfalvi Zoltánnak csellóversenye Bogányi Tibor előadásában lesz hallható Gilbert Varga vezényletével. A sorozat további különlegességeket is tartogat!

A Breitner-bérlet csütörtök esténként 19.00 órakor a szépség és méltóság univerzumába hívja a közönséget. Bogányi Tibor újra elkalauzolja a hallgatóság Bruckner méltóságot parancsoló paradicsomába, és Kelemen Barnabás segítségével Sibelius világába. Weber gyönyörű zongoraversenye Várjon Dénes elÅ‘adásában csendül fel, míg Gilbert Varga varázslatos mesevilágot teremt Frankl Péterrel közös hangversenyén. A sorozat bemutatja az alig 24 évesen elhunyt Lili Boulanger Tavaszi reggelét, és a zenei univerzum számos különleges élményében részesíti a közönséget. A sorozatot a Trianoni békeszerzÅ‘dés 100 éves évfordulójának emlékére, a zenekar megrendelésére alkotott Gyöngyössy Levente mű Å‘sbemutatója zárja. 

A hagyományos keresztény eredetű ünnepekhez kapcsolódva az egyházzenei irodalom legjavából válogat a Musica Sacra sorozat. Az elhunytaknak emléket állító barokk koncerten és a karácsonyi hangversenyen a neves szólisták mellett fellép a Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórusa Dobos László és Vass András vezényletével. A húsvéti koncert a Kodály Filharmonikusok Debrecen vendégprodukciója, melyen a méltán híres János-passió hangzik el Kéringer László evangélista szerepével.
A Pannon Filharmonikusok bérletajánló magazinja online is átlapozható IDE kattintva, amiben a bérletvásárlás információi mellett a sorozatok további szólistái, a koncertek érdekességei és közreműködÅ‘kkel készült interjúk is olvashatók. 



Hirdetés
Hirdetés