Gyors vezetőváltás a Magyar Közút baranyai szervezetének élén

Bereczki Lajos Közélet
PDF

Úgy volt, hogy november elsejével Árki Sándor lesz egy állami cég, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Baranya megyei igazgatója, ám egy nem várt esemény keresztülhúzta a számításokat. Október 26-án a cég vezérigazgatója személyesen látogatta meg a vezetői poszt várományosát pécsi irodájában, ennek végeredménye egy dokumentum lett, amelynek a neve -  „munkaviszony megszűntetése közös megegyezéssel”.

Képünkön a közútkezelő baranyai központjának bejárata látható.

 

 Miért kell valakivel közös megegyezéssel, ilyen viharos gyorsasággal munkaviszonyt bontani, nem valószínű, hogy valaha is kiderül. (Csak tippelni merünk, hogy kinevezése előtt nem Árkinak jutott eszébe - pusztán a feltűnés kedvéért kezdeményezni a kölcsönös megegyezéssel való szerződésbontást.) A fent már ismertetett tényen kívül a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vezérigazgatósági Titkárságának vezetője Horváth József szóban sem kívánt többet elárulni. Még annyit tett hozzá, hogy nincs semmi különös a dologban, előfordul ilyen máskor és máshol is, megyei vezetők jönnek-mennek. Mindenesetre Sándor komoly emlékeket nem hagyhatott pesti vezetőiben, mert a kérdéseinkre kapott válaszban még a nevét sem írták le helyesen.

Egy biztos, az új, megbízott vezetőt Bánki Lászlónak hívják, ő a fiatalabb korosztály képviselője és eddig is a cég kötelékében tevékenykedett. Ez a hír már önmagában is a vállalat baranyai központjában sokakat örömmel töltött el, hallani pezsgődurranásokról is.

Találkoztunk persze kevésbé vidám arcokkal is, akik eddigi pozíciójuknál valamivel lejjebb végezhetik a közútnál áldásos tevékenységüket – de legalább maradhatnak.

Nem kaptunk választ azokra a kérdéseinkre, amelybe azt firtattuk, hogy a közös megegyezés mögött milyen motivációk sejthetők a cég részéről. Árki Sándor pedig információink szerint külföldön piheni ki az elmúlt hét viharos eseményeit, így ő sem tud lapunk rendelkezésére állni.

Hozzászólások

 
0 #15 Guest 2010-11-23 18:03
Csak a tisztánlátás kedvéért: a Baranya megyei kb 160 dolgozóból max hármat tudnék mondani, aki szerint Árki igazgatónak való (itt főleg emberi és vezetői készségekre gondolok). Bánki Laci már osztályvezetőké nt is kiemelkedően jó munkát végzett, remélem beváltja a hozzá fűzött reményeket.
Idézet
 
 
+2 #14 Guest 2010-11-22 12:06
Tibor, nézz már körül, nem a főnököd már és nem is fog visszajönni (szerencsére). Milyen kiváló utak Baranyában, nézz már körül, ébredj fel öcsém!!
Idézet
 
 
-1 #13 Guest 2010-11-14 18:49
Sanyi nagyszerű ember, kiváló kolléga, szakterületén kiemelkedő munkát végzett. Nagyon sokat tett azért, hogy Baranya megyében jó állapotú utakon, biztonságosan közlekedhessünk . Aki ismeri, ezzel tisztában van. Aki nem ismeri, ne bántsa.
Idézet
 
 
0 #12 Guest 2010-11-10 13:27
Azok akik a derék igazgató ellen terhelő bizonyítékokkal szolgáltak a munkáltatóinál, bizonyára ennyi erővel a rendőrségre is elvihették volna a papírokat. Nem mentek el, mert úriemberek voltak. Csak a Pale félék gondolják azt, hogy egyszerűen utálják az emberek az igazgatókat. Nem mindenkit! Csak az ilyen gumigerincű lenyúló alakokat.
Idézet
 
 
-4 #11 Guest 2010-11-09 10:35
Hmmm....hát igen, az a sok boriték, meg kenőpénz lett a "veszte".... Lehet, hogy olcsón megúszta? :eek:
Idézet
 
 
0 #10 Guest 2010-11-06 16:28
A cikk egyszerűen csak megpróbálja meglovagolni a BKV vezetők (kirúgások és végkielégítések ) miatt kialakult "utáljuk közösen az igazgatókat" közhangulatot.
BL valószínűleg egyik érdekelt féltől sem tudott meg semmit, de ettől még szeretett volna nagy cikket kanyarítani a hírből. Az pedig nem túl valószínű, hogy ÁS a Kajmán szigeteken veszi fel éppen a milliárdokat, amit a Közúttól lopott el.

Pimpernel, tudsz valamit? Akkor írd le!
Idézet
 
 
+2 #9 Guest 2010-11-04 19:07
Árki Sanyi egy jó szakember. Előbb-utóbb biztos megkapja a rá szabott felelős munkakört, mert megérdemli.
Idézet
 
 
+1 #8 Guest 2010-11-04 18:01
Ilyenkor könnyű homályosan célozgatni a hibákra! Ha valaki tud konkrét problémát a Sándor munkájával kapcsolatban, az írja le!
Idézet
 
 
-9 #7 Guest 2010-11-03 13:55
Ki hitte volna, hogy valakinek feltűnik ami bizonyos körökben folyik..... Tiszta, hozzáértő vezető kell, mint amilyen Bánki!
Idézet
 
 
-4 #6 Guest 2010-11-03 11:26
Laci tényleg becsületes és ért is a témához, Sanyit ebből a szempontból nem ismerem!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés