Tripla állás egy lendülettel

Jegyzet
PDF
Az élelmes hölgy, bizonyos Piri néni már érett korban volt, tehát ismerte a pálya lejtését. Magyarisztánban, ahogyan máshogyan nevezték, Abszurdisztánban tengette életét. Mivel egyre jobban érezte a gazdasági világválság reá nehezedő nyomását, hát elhatározta, gyökeresen megreformálja az életét. Ami egyet jelentett azzal a szándékkal, miszerint megháromszorozza a fizetését. Ez eddig jól is hangzott – számára.
Fogta magát, és jelentkezett egy bölcsődébe, ahol segéderőként dadát kerestek. Több állásinterjú után őt választották, el is foglalta hát állását. Igaz, sokan szerették volna a posztot, de rátermettségben nála jobb nem volt. Elvált asszonyként a második urának nevén indult a castingon.

Később, miután megkötötték vele a munkaszerződést, rögvest megpályázott egy másik munkahelyet, leánykori nevén. Portás lett egy általános iskolában, mert sokan bíztak benne, hogy napi nyolcnál is több órában, folyamatosan áll a vártán, illetve a portásfülke előtt, bent, kint, bárhol, ahol egy szakmailag képzett személy egyáltalán helyet foglalhat.

Csakhogy, mit nem hoz a jövő, felvették egy gimnáziumba is, ott meg takarítónőre volt elengedhetetlenül szükség. Ott az első házasságából maradt megszólítását dobta be, egy régi igazolvány segítségével. Háromszor nyolc az huszonnégy óra, ehhez még jött némi túlóra, szóval egy nap nem volt neki elég a feladatok ellátására. Ezért hát kénytelen volt korábban kelni, úgy, ugyan szorosan, de azért belefért egy napba az egész.

Egy idő után aztán rájött a mi Pirink, hogy nem lesz jó vége a dolognak. Sehogyan sem végzett a temérdek dolgával. De volt megoldás! Dajkálás helyett, portáskodott, portáskodás helyett takarított, takarítás helyett meg dajkált.

Mindez azonban feltűnt egy olyan személyzetisnek, aki szintén álláshalmozó volt. A humánerő menedzsere fel is hívta a remek asszony figyelmét a helyzet tarthatatlanságára. El is mondta neki a közvetlen munkahelyi főnöke, ha ennyi dolgot akar elvállalni egyszerre, akkor inkább menjen el politikusnak.  

Hozzászólások

 
0 #2 Guest 2010-11-09 22:25
Ne bántsd a politikusokat, sokan még annyit sem érdemelnek!

Viszont valakinek az irányítások vágyott pozícióját is el kell látnia.

De legalább törekednének a tisztességre, önképzésre, s Mátyás módjára a valóság tényleges megismerésére!

Mikszáth tudta, Mikszáth megmondta (maga is azt tette).

De kár, hogy nemigen változik azóta sem ez a személyiség-torzító elöljáróskodás, öntelteskedés és pöffeszkedés!

Hátrább az agarakkal "kivagyiak"! "Vagy nem tudjátok, milyen a nép?"
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-11-09 16:48
Hát azok a nagy polihisztorok. Polgármester, meg képviselő, meg ilyen-olyan felügyelőbizott ság. Ja, persze mindig az ellenfél az álláshalmozó.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés