Ismeretlen rongálók nyomában

Közélet
PDF
A helyzet fonák. A kárelhárítók váltig állítják, folyamatosan van dolguk. Látszik is, hogy működnek, mert nagy rongálások jeleit nem lehet látni Pécsett, a Szilárd Leó parkban. Ezek szerint éjszaka történnek a kisebb renitenskedések. A medencében viszont még nincs víz (képünkön), ezért nem is koszos.



Mióta a Pécs Holding Zrt-től a Biokom Kft. vette át a közterületek gondozását, attól kezdve két olyan területtel van dolguk, gondjuk, ahol mindennaposak a szándékos károkozások.

Az egyik a kertvárosi Nevelési Központ környéke, a másik pedig az uránvárosi Szilárd Leó tér. Ez utóbbinál néztünk körül, szerencsére kevés sikerrel.



Töréskár akad, de talán nem szándékos

A játszótéren nincs semmilyen veszélyes fém, fa , minden rendbelévőnek tűnik. A focipályán, a körbekerített dühöngőnél, a labdafogó falaknál néhány hegesztési pontnál valóban akadnak törések, ám azokat bőrlabdával, véletlenül is okozhatta bárki. Az ilyen viszonylag vékony drótok elpattanhatnak.

Az EKF évében átadott modern játszótéren napközben lurkók zsivaja veri fel a csendet. Ez így helyes, csakhogy egyesek határozottan állítják, napnyugta után egy másik korosztály képviselői szokták birtokukba venni a területet. Aminek nyomait csak másnap, virradat után lehet látni.

A Biokom munkatársainak állítása úgy szól, rendszeresen megrongálják a padok, asztalok deszkáit, behorpadnak a szemetes edények, vélhetően rúgások miatt. Egyesek tudni vélik, hogy az ital, illetve más szerek is szerepet játszanak az ilyen „akciók” során. De tettesek nincsenek. Egy korábban, a teret bemutató írásunkban már képekkel dokumentáltuk a vandálok nyomait.

Annak ellenére sem, ha tudjuk, még térfigyelő kamerák is pásztázzák a placcot. Bár azok „szeme” sem láthat mindent.

A rendőrség szerint nincs növekedés

A pécsi rendőrkapitányság sajtósa szerint nem növekedett az utóbbi időben a fiatalok számlájára írható vandálságok száma. Legfeljebb azért tűnhetnek az esetszámok emelkedőnek, mert több nyilvánosságot kapnak az ilyen történetek. Vagyis a „kedvtelésből” „buliból” elkövetett törések és zúzások csak az elszenvedők nézőpontjából léteznek. Meg persze azok szerint, aki eltüntetik az árulkodó nyomokat.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés