Ingyenes szűrőnap Pécsett

Közélet
PDF
Pénteken, azaz július 29-én, 8-11 óráig szeretettel vár mindenkit a Dr. Veress Endre utcai rendelőintézet a "szűrőnapon", ahol ingyenes vércukor, koleszterin és testzsír mérésre, továbbá testtömeg-index számításra, vérnyomás mérésre, táplálkozási és életmód tanácsadásra lesz lehetőség. Ezen kívül az emlőönvizsgálatot is megtanulhatják szakemberektől a hölgyek.

Pécs Megyei Jogú Város Egyesített Egészségügyi Intézménye (EEI) a szakrendeléseken történő színvonalas betegellátás mellett igen fontosnak tartja a megelőző, egészségnevelő tevékenységet is, amelynek egyre fontosabb szerepet kell betöltenie napjainkban.
Ez a tevékenység csak több év elteltével hozza meg gyümölcsét, de azért, hogy az emberek minél tudatosabban és felelősségteljesebben formálják életvitelüket, elengedhetetlenül fontos részét képezi az egészségügyi ellátásnak.
Az elmúlt években is több alkalommal szervezett az EEI Védőnői szolgálata ingyenes szűrővizsgálatokat a lakosság számára, amelyet igen nagy érdeklődés kísért. Ezeket az alkalmakat szeretnénk rendszeressé tenni, hogy ezáltal is elősegítsük Pécs város lakosságának egészséges életmódra nevelését, valamint felhívjuk a figyelmet a különböző szűrővizsgálatok fontosságára.


Dr. Kovács Ágnes
igazgató főorvos

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés