Kezdőlap > Jegyzet > Jegyzet > Ígéret szép szó

Ígéret szép szó

2013. december 27. péntek, 15:57 Bereczki Lajos Jegyzet
PDF
A tanárok, pedagógusok, köztisztviselők már decemberben megkapták januárban esedékes bérüket, írja a kormányközeli Magyar Nemzet Online. Már 21-én elutalták, így karácsonyra a számlákon lesz az amúgy január elején járó bér. Kellemes melegség járja át a szívünket, de csak rövid ideig.


Fizetés persze nem jött karácsony előtt, de még utána egy nappal sem. Igazán nem vagyok meglepve, a hivatalos és optimista kommunikáció ellenére a tankönyvek közül sem érkezett meg mindegyik tanév elejére, több közoktatással kapcsolatos ígéret pedig szintén beváltatlan maradt. Nem is vártam a pénzt, tulajdonképpen ígyis-úgyis ki kell jönni a fizetésből február 5-éig, még a végén némi lazaság miatt kissé költekezőbbé válik az ember, aztán ott a baj. Kollégáimnak meg is írtam, nekem nem hiányzik az előrehozott fizetés, de aztán meg is bántam kijelentésemet, amikor visszajeleztek, hogy azért karácsonykor lenne hová tenni a hirtelen megérkezett bért. Remélem, senki sem értette félre, igazán csak azt akartam érzékeltetni, hogy hiába jön a januári fizetés karácsonykor, a jövő hónap szép hosszú lesz, beosztással kell élni, karácsony ide, vagy oda. Nem vagyok gazdag, nem vet fel a pénz, el tudom képzelni, hogy kis átcsoportosítással még „szebbé” lehet tenni a karácsonyt, bár tudjuk az ünnep elsősorban nem az anyagiakról szól.



Az MNO (az MTI alapján) tényként kezeli a kifizetést

Mégis van tanulsága a meg nem érkezett, de jó előre beharangozott juttatásnak. Ha most kissé pikírt lennék, akkor megjegyezném, hogy a nemrég központilag bevezetett „erkölcstan” tantárgy remek szemelvénnyel bővült, az „ígéret szép szó…" témakörben, már, ha létezik ilyen fejezete a tantárgynak.

Ha másra nem is volt jó ez az akció, arra bizonyosan igen, hogy a közvélemény figyelmét ismét a pedagógusokra fordítsa. Akik már „megint jól jártak”, hiszen egy hónapban két fizetést kasszíroztak, ráadásul éppen karácsonykor. Szóval talán éppen a legjobbkor jelzem, kedves barátaim, szó sincs erről, legalábbis én nem kaptam meg, bár lehet, hogy országosan egyedül vagyok ezzel.

Gyorsan hozzáteszem, nem bánom, fizessék kik január ötödikén, nekem úgy is nagyon jó lesz. Csak legyen ez így később is minden hónapban, ha ez már jól működik, akkor talán azt is elérjük, hogy egy szakmát értékén kezeljenek! Minden külön sajtóközlemény nélkül.

Hozzászólások

 
0 #2 Armageddon 2013-12-29 16:10
Ja, de azért szánalmas így év végén, pláne karácsonykor az ilyen hülyítés. Gusztustalan, nem éppen katolikusokhoz méltó. (Persze miért gondolom, hogy a kormányban ilyenek ülnek?)
Idézet
 
 
+1 #1 Menekse 2013-12-27 17:54
Mifele erkolcs? Nem eleg az amugyis megalazott pedagogusok bolonditasa? Cirkuszt az embereknek! Az ingyen van!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés