Kezdőlap > Jegyzet > A derü percei > Rövid Hírek > Utazik a Pécsi Nemzeti Színház előadása - A mi utcánk

Utazik a Pécsi Nemzeti Színház előadása - A mi utcánk

Rövid Hírek
PDF

Debrecenben rendezik Magyarország idei egyik legnagyobb színházi eseményét, a XV. Deszka Fesztivált. 2024. május 9. és 18. között 10 napon át 8 helyszínen 31 előadást láthatnak az érdeklődők. A fesztivált emellett zenei rendezvények, filmvetítések és beszélgetések is színesítik.

A Pécsi Nemzeti Színház produkcióját is meghívták a kortárs magyar dráma ünnepének idei seregszemléjére. A Tar Sándor novellái alapján készült monodráma A mi utcánk, Köles Ferenc Jászai Mari-díjas előadásában 2024. május 17-én a Csokonai Fórum Kóti Árpád Termében kerül bemutatásra.

A produkció már 3 díjjal is rendelkezik: MOST FESZT 2021 legjobb monodráma előadás díj, Made in Pécs-díj 2021 legjobb művészeti eseménye és a Szemle Plusz Kristály Színtér legjobb színész kategória győztese 2023-ban.

Ezt követően 2024. június 1-jén a budapesti Radnóti Színházban láthatja a közönség a darabot. Köles Ferenc régi jó ismerőse a Radnóti közönségének: 2016 óta látható a nagy sikerű A párnaember Tupolski nyomozójaként. A mi utcánk című monodrámával új arcát mutathatja meg a Radnóti közönségének a vendégjáték alkalmával.

„Valahol a magyar vidéken, valamikor a múlt század végén kóválygunk ebben a többször átkeresztelt utcában, melyet hol Ságvárinak, hol Radnótinak neveztek el, bár lakói csak Görbe utcának hívják… bolyongunk benne még mindig, ahogy ezekben az átokverte sorsokban bolyong Köles Feri miként egy eltévedt antik hős a zsákutcában, miközben felmondja a Tar Sándort, a Mi utcánkat, a mi életünket, a valóság egy nem is annyira távoli olvasatát”- fogalmaz Szabó Attila, az előadás rendezője.

Az előadásról bővebben itt olvashatnak: https://www.pnsz.hu/szindarab/a-mi-utcank-16/36

Forrás: PNSZ

Hirdetés
Hirdetés