Kezdőlap > Közélet > Fenntarthatósági rendezvénysorozat Szekszárdon a Szent József Iskolaközpontban

Fenntarthatósági rendezvénysorozat Szekszárdon a Szent József Iskolaközpontban

2012. szeptember 07. péntek, 00:00 Bereczki Lajos Közélet
PDF
Európai Uniós támogatásból Fenntarthatósági rendezvénysorozat volt Szekszárdon. A Szent József Iskolaközpont a KEOP-6.1.0/A/09-11  számú,  „A fenntartható életmódot és ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönző rendezvénysorozat Szekszárdon” című  uniós pályázat keretében közel 5 millió Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv segítségével. 




A pályázat kapcsán az intézmény 195 diákja öt alkalommal vesz részt fenntarthatósági rendezvénysorozaton. Az öt tematikus napból hármat még a 2011-2012-es tanévben, kettőt pedig a 2012-2013-as tanévben rendeztek meg.

A tematikus napok célja a fenntartható életmód és az ehhez kapcsolódó viselkedésminták elterjesztése volt interaktív, játékos szemléletformálás keretében. Elsődleges cél a diákok környezettudatosságának, környezetkultúrájának fejlesztése: hulladékkezelés, energiafelhasználás, táplálkozás, háztartás, és közlekedés témakörökben.

A negyedik projektnapon Szekszárdon a Szent József Iskolaközpont 7-8. évfolyamos tanulói vettek részt 2012. szeptember 7-én.

A rendezvényen a tanulók csoportmunkában, interaktív módon, életkori sajátosságaikat is figyelembe véve kaptak lehetőséget szemléletük közös formálására. A rendezvény egy, a fenntartható fejlődéshez és a környezetvédelemhez kapcsolódó film megtekintésével, valamint az ehhez kapcsolódó előadás meghallgatásával kezdődött. Ezt követően játékos, interaktív foglalkozás keretében honlap- és kiadványelemzéssel (például a diákok és családjuk ökológiai lábnyomának kiszámítása, stb.) folytatódott a program, majd szelektív hulladék újrafeldolgozásával készült ajándéktárgy elkészítésével zárult. Ezt követően került sor a „Gazdálkodj okosan!” ötletpályázat eredményhirdetésére, melynek első helyezettjei környezettudatos életmódhoz kapcsolódó ajándékokkal gazdagodtak.


A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés