Kezdőlap > Közélet > Tavaszi virágvásárt rendeznek Pécsett

Tavaszi virágvásárt rendeznek Pécsett

2016. április 18. hétfő, 08:21 Közélet
PDF
Folytatódik a vásár! - Még több növény, még nagyobb területen! Igen kedvező árakon lehet örökzöldeket, mediterrán különlegességeket, évelő- és szezonnövényeket vásárolni 2016. április 22-én, pénteken 9 és 13 óra között Pécsett, a Kossuth téren.


Közkívánatra, valamint a tavaly őszi virágvásár sikerének apropóján dr. Páva Zsolt polgármester újból kezdeményezte Pécs főkertészével, a várossal és a városüzemeltetési feladatokat ellátó BIOKOM Nkft.-vel közösen a tavaszi virágvásár megrendezését. A tavaly őszi növényvásárhoz képest még több növény, még több stand lesz. Közel 700 négyzetméteren várják az érdeklődőket.
A korai időpont a kedvező időjárásnak köszönhető, amelynek eredményeképpen számos növény a szokásosnál korábban kihajtott és virágzik.
Dr. Páva Zsolt polgármester azért kezdeményezte tavaly ősszel a Pécsi Virágvásárt, hogy a látványos, nem csak hétköznapi növények kiültetésével még szebbé tegyük kertünket, portánkat, városunkat. 

A mediterrán növények bemutatásával és árusításával szeretnék közösen felhívni a figyelmet arra, hogy az egyre melegedő klímának köszönhetően számos olyan növény létezik, amelyeket kevésbé ismerünk, de már jól tarthatóak és szépen mutatnak Pécsett is.

A Kossuth téren közel 10 virágárusító standot alakítanak ki különféle virágokkal, növényritkaságokkal. A polgármesteri standon beszerezhető lesz több fajta pálma és ciprus, pisztácia, örökzöld liliomfa, aleppói fenyő, örökzöld tölgy, mandulafenyő, valódi babér, de emellett a többi standon is megjelennek még más mediterrán növények: cédrusok, korallberkenyék, babérmeggyek, illatcserjék, fűszercserjék és sok más érdekesség. A mediterrán jelleg mellett helyet kapnak a vásáron a fűszernövények is, a közelgő, már hagyományosnak számító pécsi fűszerünnephez kapcsolódóan, továbbá széles választékot találhatnak az érdeklődők az egynyári virágokból is.

A polgármesteri stand a tavalyi alkalomhoz hasonlóan akciós árakkal várja majd a vásárlókat, valamint a programhoz csatlakozó, kitelepült virágárudák is kedvezményekkel kedveskednek a vásárlók számára.
Pécs városa szeretettel vár minden növényszerető és kertbarát polgárt, aki hajlandó tenni is ezért, hogy szebb, virágosabb és zöldebb városban élhessünk!

Helyszín: Pécs, Kossuth tér
Időpont: 2016. április 22. (péntek) 9:00-13.00 óra között.

Pécs MJV Polgármesteri Hivatala,
BIOKOM Nonprofit Kft.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés