Kezdőlap > Közélet > Tanítanék-gyógyítanék

Tanítanék-gyógyítanék

2016. június 11. szombat, 14:51 Bereczki Lajos Közélet
PDF
Magánszemélyek szervezésében zajlott Pécsett egy demonstráció a magyar közoktatás ügyéért szombat délután a Jókai téren. A civilek tárgyalásokat sürgettek az oktatás valódi érintettjeinek bevonásával és azonnali változásokat követeltek a magyar közoktatásban.

Felsőt cseréltek a Jókai téren a fehérköpenyesek és a kockásingesek, ezzel jelképezve, hogy a két ágazat dolgozói nem egymás ellen, hanem egymásért állnak ki, bármennyire is mást szeretne a jelenlegi kormányzat. Ezt követően rendhagyó bizonyítványosztás is zajlott, - bizony kedves olvasó jól sejti, - a kormány bizonyítványát ismertette az esemény két szervezője Rajnai Attila és Martos Csongor (Ágoston Andrea is oroszlánrészt vállalt a szervezésben.) Én bizony nem szeretnék a tanév végén ilyen gyalázatos értesítőt átvenni, hiszen az Orbán kormány majdnem mindenből megbukott. Kivéve korrupcióból és stadionépítésből no, ebből ugyanis jelesre vizsgáztak a performansz előadói szerint.


Zajlik a bizonyítványosztás


Ezt követően a csúfos bizonyítvány otthoni fogadtatását vizionálta a kis csapat. Karinthy Tanár úr kérem című művéből, a Magyarázom a bizonyítványom című írás aktualizált átiratát hallhattuk, ahogy a kis Viktor magyarázza apukájának pocsék eredményeket.


Valódi reformokat követeltek


A derű percei után Pukli István üzenetét olvasták fel, amely szerint a kormány becsapta a pedagógusokat, a megegyezés helyett a megosztásra törekszik. Az ígéreteit nem tartja be és próbálja megfélemlíteni a pedagógusokat. Véleménye szerint most kell kitartani és erősnek lenni, hiszen az idő nekünk dolgozik, lassan az emberek is belátják, hogy gyermekeik tarthatatlan körülmények között tanulnak, csakúgy, ahogy a tanárok is, akik szakmailag, emberileg méltatlan helyzetbe kerültek. 


A tábla szövege magáért beszél


Ezt követően a performansz egy felvételről bejátszott népszerű melódia dallamai mellett feloszlott. A pécsiek kivételesen eső (és esernyő) nélkül térhettek haza azzal a keserű érzéssel, hogy bizony itt kemény csaták várnak még rájuk. És ez valószínűleg így is lesz.


Mellár Tamás neves közgazdász is az érdeklődők között volt

Hozzászólások  

 
0 #3 Melanie 2018-12-18 04:29
Cellular Gaming Trade Evaluation for 2017.

Have a look at my blog post: www.kiwibox.com/.../: www.kiwibox.com/.../blog
Idézet
 
 
0 #2 Beulah 2018-12-15 06:36
You will definitly find something to your liking here.


Feel free to visit my web page ... daren holdens: darenholdens.eklablog.com
Idézet
 
 
0 #1 Minna 2018-12-09 16:08
The #1 location on-line to earn free V-bucks?.

Here is my homepage ... free v
bucks: create.piktochart.com/.../...
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés