Kezdőlap > Közélet > Imádják a gyerekek Pécs legnagyobb csúszdáját

Imádják a gyerekek Pécs legnagyobb csúszdáját

2016. augusztus 20. szombat, 10:35 Közélet
PDF
Ha nem is az ország, de Pécs legmagasabb csúszdája mától  a Zsolnay Negyedben várja a látogatókat, melyet délelőtt ünnepélyesen át is adtak a gyerekeknek. Természetesen a csúszdát egy országgyűlési képviselő adta át, reméljük nem az új politikai stílus szemléltetése volt a célja ezzel. 

Az ünnepélyes átadóra szombat délelőtt került sor, de már a Szamárfül Fesztivál első napjától kezdve hatalmas sorok kígyóztak a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed legújabb attrakciójánál, hiszen a fesztiválra látogató gyerekek mind le akartak csúszni a város legnagyobb csúszdáján. 

- A gyerekek immár sokadik alkalommal birtokba vették a Zsolnay Negyedet, amit úgy építettünk meg és adtunk át jó pár évvel ezelőtt, hogy minden korosztály megtalálja benne a szórakozásának valót. A most átadott csúszda is azt bizonyítja, hogy a Zsolnay Negyed nemcsak a Szamárfül Fesztivál idején a gyermekeké, hanem amikor pont nincs gyermekprogram, akkor is szívesen várjuk ide a családokat – mondta a megnyitón Csizi Péter országgyűlési képviselő.

A csúszda a Bóbita Bábszínházhoz közeli játszótér mellett kapott helyet. A közel 6 méteres építmény egy bevehető vár, melynek magasabb tornyáról egy kb. 8 méter hosszú spirálcsúszda, az alacsonyabbról pedig egy nyitott csúszda indul. 

- Már a Zsolnay Negyed megálmodói is fontos szerepet szántak a játszótereknek. A most átadott csúszdával is szeretnénk még családcentrikusabbá tenni a helyet és jövőre további fejlesztéseket végezni. A cél az, hogy a terület számos kulturális értéke mellett a játszótereken is szívesen töltsék szabadidejüket a pécsiek – véli Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.
 
A csúszda 3-12 év közötti gyermekek számára épült, színében harmonizál a Zsolnay Negyed környező épületeivel, mintáján pedig a Zsolnay Örökségkezelő NKft. arculati elemi köszönnek vissza. A játék a Szamárfül Fesztivál után is állandó jelleggel várja a gyerekeket.


www.szamarfulfesztival.hu
www.facebook.com/szamarfulfesztival

 

Hozzászólások  

 
0 #2 Ráció 2016-09-18 19:48
Igen, a 24 emeletest most a hatodiknál már nem szabad tovább bontani, mert soklakásos hatemeletest kapunk. HA TOVÁBB NEM BONTJUK!
Többet ér, mint hatemeletest lebontani.

Ez már nem dől össze, hiszen a bontóművelőnek is beletörik néha a "bicskája".
Idézet
 
 
0 #1 24 EMELETES 2016-08-26 20:49
Én meg azt helytelenítem, hogy a 25 szintes MAGASHÁZAT a média következetesen 25 emeletesnek nevezi, pedig "CSAK 24 EMELETES"!
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés