Kezdőlap > Közélet > Jön a "Best of Katlan" - Ördögkatlan tizedszer

Jön a "Best of Katlan" - Ördögkatlan tizedszer

2017. július 22. szombat, 13:50 MizerákAndrea Közélet
PDF

Kerek, immár tizedik születésnapjához érkezik az Ördögkatlan Fesztivál augusztus 1-5. között. Rengeteg programmal, új és visszahívott vendéggel várják a látogatókat, akik megidézik az elmúlt tíz évet. A díszvendégek közt köszönthetjük Krasznahorkai Lászlót, Hajdu Szabolcsot, a Szkéné Színház társulatát, a Fonó Budai Zeneházat és a komolyzene örök katlanos nagyköveteit, Kolonits Klárát és Dinyés Dánielt. Az öt nap alatt több mint 600 programból válogathatunk a nagyharsányi, kisharsányi, beremendi, villányövesdi helyszíneken, a Szoborparkban és a Vylyan teraszon.

Aki rendszeresen fellép vagy látogatóként visszajár, számtalan gyönyörű élményt és emlékezetes pillanatot megélhetett az elmúlt tíz évből: Cseh Tamás, aki 2008-ban megnyitotta az elsőt, és akinek halálhíre 2009 augusztusában érkezett; Törőcsik Mari, aki 2011-ben öt napig vendég volt, és aki azóta is velünk van; a francia Wombo Orchestra őrült koncertjei; a Kovács Udvarház kis fészke, amit a Mediawave indított el és Göttinger Pál Caminusa folytat; a színházi előadásokat megelőző „sorbanfekvések” a sorszámokért; a Vylyan gyönyörű terasza írókkal-zenészekkel-képzőművészekkel; régi palkonyai emlékek és vadonatúj villánykövesdi lelkesedések; Mozart, Beethoven és Bartók a beremendi Megbékélés Kápolnánál; Faluturisták és a k2 meséi; kisharsányi cirkuszi produkciók és nagyharsányi megnyitók; Mokosék színházterme és a Szoborpark amfiteátruma…

És megannyi személyes élmény, ahányan csak ott jártunk, ahogy Háy János mondta a kezdetekkor: az Ördögkatlan olyan lesz, amilyenné mi tesszük.  És kimondhatjuk: az Ördögkatlan jó lett, és így lesz ez 2017. augusztus 1-5. között is. A szervezők sokakat visszahívnak, akik hűségesek voltak a fesztiválhoz, mert ez a tizedik a múltat is megidézi. Verdi Requiemjével, melyet a Nemzeti Filharmonikusok adnak elő, egykori vezetőjükre, Kocsis Zoltánra emlékeznek, de emlékeznek Tamásra, Brigire, Nórára…, sokakra, akiket 2008 óta elveszítettünk, és lesz Cseh Tamás-Leonard Cohen emlékkoncert is Másik Jánossal, Kiss Tibivel, Beck Zolival, Alexander Balanescuval; és persze színház színház hátán; visszahívják a francia Galapiat Cirkuszt és mondani sem kell: Quimbyt és Kiscsillagot, és újra jön Both Miklós az ukrán udvarral, hogy a záráskor a felnőtté vált (18 éves) Mulatsággal búcsúzzanak.

Egyfajta „Best of Katlan” lesz az idén, miközben új programokkal is készülnek: jön végre Krasznahorkai László, lesz Lajkó-Balanescu közös est, millió családi program és a programokon túl: találkozások, találkozások, találkozások. Ötnapos mulatságra hívnak hát mindenkit a szervezők, aki normális és aki nemnormális, és aki a szívét hozza, az Ördögkatlan egyre bővülő emberséges közegébe.

 

DÍSZVENDÉGEK

Krasznahorkai László: A Kossuth- és Man Booker-díjas író barátaival érkezik, Keresztury Tibor lesz a beszélgetőtárs, Víg Mihály, a Krasznahorkai-forgatókönyvekből készült Tarr-filmek zeneszerzője pedig hozza a gitárját…

Hajdu Szabolcs: Színházi rendező, színész, filmrendező. Mindhárom minőségében megnyilvánul: „Szobamozikban” mind a négy katlanfaluban vetítik Ernelláék Farkaséknál című, sokszoros díjnyertes filmjét, ugyanennek színházi változatát is eljátsszák a kövesdi faluházban, de láthatjuk legújabb produkciójukat, a Kálmán-napot is. Szabolcs természetesen mindháromban feltűnik színészként is.

Szkéné Színház: A budapesti Katona József Színház és az Örkény Színház után az idén a függetlenek bázisa, a Szkéné kapja a díszvendég címet. Öt előadás érkezik onnan: Kohlhaas, Kutyaharapás, Eztrád, Szívszakadtig, A halottember. Az Ördögkatlanban nem számít, „kőszínház” vagy „alternatív” – egyetlen dolog fontos: a minőség. Márpedig ma Magyarországon a minőségi színházak egyik legjobbja a Szkéné.

Fonó Budai Zeneház: A Horváth László vezette Fonó Budai Zeneház alapvető szándékai egybeesnek az Ördögkatlan céljaival: hagyományőrzés és értékteremtés. A Fonó egyszerre nagyszerű közösségi tér, lemezkiadó, valamint a nép- és világzene legjobbjainak segítője, képviselője. A Fonó égisze alatt érkezik a fesztiválra Lajkó Félix, Dresch Mihály, Kollár-Klemencz László, a Muzsikás, a Góbé, a Cimbaliband és közös koncerttel a Csík Zenekar és Ferenczi György&Rackajam.

Kolonits Klára-Dinyés Dániel: Örökös díszvendégek – hiszen évek óta az Ördögkatlan úgynevezett komolyzenei programjainak meghatározói. „Úgynevezett”, mert könnyedséget, spontaneitást, jókedvet és személyességet hoznak be a templomi koncertekbe, operabeavatókba és a beremendi nagykoncertekbe. Bizonyítják, hogy nem muszáj karótnyelt vigyázállásban találkozni Mozarttal Beethovennel, Bartókkal. És igenis, komoly ez a zene, mert a magas minőséget hozza el.

 

KIEMELT PROGRAMOK

Verdi Operagála: Giuseppe Verdi fog megszólalni augusztus 3-án a beremendi éjszakában, Kolonits Klára és László Boldizsár által. A Hungarian Studio Orchestra közreműködésével, Dinyés Dániel vezényletével.

Verdi: Requiem: A Megbékélés kápolna ad helyet Verdi: Requiem monumetális darabjának. Magyarország egyik legpatinásabb és leghíresebb zenekara és kórusa: a Nemzeti Filharmonikusok fogja megszólaltatni. Emlékezhetünk mindenekelőtt a zseniális alkotóra, Kocsis Zoltánra, aki haláláig a Nemzeti Filharmonikusok vezetője volt, és persze emlékezhetünk Ördögkatlanos társakra, Tamásra, Brigire, Nórára, személyes veszteségeinkre. Karmester: Dinyés Dániel / Előadók: Fodor Bernadett – mezzoszoprán, Kolonits Klára – szoprán, Brickner Szabolcs – tenor, Gábor Géza - basszus Közreműködik: Nemzeti Filharmonikusok

Cseh Tamás – Leonard Cohen emlékkoncert: Cseh Tamás és Leonard Cohen. Kevesen tudják, hogy a 90-es években majdnem létrejött Magyarországon egy közös koncert. Miután Leonard Cohen megismerte Cseh Tamás dalait, elfogadta a meghívást, elkezdődtek az előkészületek, ám Cohen abban az időben kezdett komolyabban foglalkozni a Zennel, és vonult több évre kolostorba – így a terv füstbe ment. Indián nevén: „Füst” vagyis Cseh Tamás az Ördögkatlan védnöke, 2008-ban ő nyitotta meg az első Katlant, a másodikon, 2009. augusztus 7-én már csak a halálhírét kaptuk meg. Az elmúlt kilenc évben számos olyan zenész lépett fel és kötődött egyre erősebben az Ördögkatlanhoz, akik tisztelték Tamást, hasonlóképpen Leonard Cohent. Biztosak lehetünk abban, hogy ezek az öntörvényű, szabad művészek egy este erejéig újrateremtik Leonard Cohen és Cseh Tamás dalait. Az esten – többek között – fellépnek: Másik János, Alexander Balanescu, Kolonits Klára-Dinyés Dániel, Lovasi András-Földes Eszter, Rozs Tamás triója, Víg Mihály, Wombo, Kiss Tibi, Budapest Bár, Németh Juci, Summer Rebellion, Kollár-Klemencz László, 30y, Ferenczi György & Rackajam, Dresch Mihály…

k2 maraton: A k2 fiatal színészei járják a falvakat, találkoznak a helyi nénikkel-bácsikkal, meghallgatják történeteiket, olykor tragikus, olykor mulatságos meséiket, legendáikat, s ezekből létrehozzák előadásaikat, melyek elválaszthatatlanok a katlanfalvakból, miközben sajátos lenyomatai a közelmúlt vidéki Magyarországának. Aki 5-én követi a k2 vándorszínházát, az a következőkkel találkozik: A nagyharsányi menyasszony, A kisharsányi vőlegény, A villánykövesdi vőfély, A beremendi lakodalom avagy…

Alexander Balanescu és Lajkó Félix közös koncertje: A két zseniális muzsikussal többször találkoztunk már az elmúlt kilenc évben. Alex és Félix gyönyörű élményekkel ajándékoztak már meg bennünket – de vajon mi történik, amikor együtt lépnek a Szoborpark színpadára, és improvizációkkal teli, jelképes hegedűpárbajban közös koncertet tartanak? Azt tudhatjuk, egyszeri, kivételes este lesz.

Pina Bausch emlékkiállítás: A 20. század (tánc)színházának egyik legnagyobb hatású alkotóját idézik meg. A 2009-ben váratlanul elhunyt német rendező-koreográfus, aki táncművészként is legendává lett még életében, monumentális, de tragikusan megszakadt életművet hagyott hátra. A társművészetek olyan kiválóságaival dolgozott együtt, mint Federico Fellini, Pedro Almodóvar, Wim Wenders…, elkötelezett hazai hívei között olyan nagyszerű magyar írókat találunk, mint Esterházy Péter, Nádas Péter és Forgách András. A kiállítás terében „Jövőtánc” címmel többek között Kovács Gerzson Péter és Alexander Balanescu részvételével zene-tánc improvizációkkal találkozhatunk.

Galapiat Cirque: 2012-ben járt már a fesztiválon és a tizedikre újból jönnek. Ám annyi produkciójuk és így szerteágazásuk született azóta, hogy a Kisharsányba érkező Wagabond résztvevői először járnak az Ördögkatlanban. „Álomállomás” is lehetne előadásuk címe, mert főhőse, Léon, aki vasúti vagonként látta meg a napvilágot, folyamatosan álmodik, és az álmok állomására hívja a közönséget is. Kicsiket és nagyokat, mindenkit, aki nemcsak az előre lefektetett síneken szeret közlekedni, hanem az álmok kiszámíthatatlan útvonalain is.

Ukrán Udvar – Both Miklós: Tavaly az egyik legnépszerűbb helyszíne volt a fesztiválnak.  A szerencsén túl persze kellett hozzá Both Miki tehetsége és megszállottsága, a Kelet-Ukrajnából érkező nénik-bácsik originális képessége és embersége, a mezítlábasság felmagasztosulása. Újra lesz Ukrán Udvar: ukrán, magyar és francia művészek találkozása mindannyiunk örömére! (Az Udvar védnöke: Beregszászi József, Nagyharsány polgármestere)


Részletes program az Ördögkatlan Fesztivál honlapján: a www.ordogkatlan.hu, valamint a fesztivál facebook-oldalán.

Hozzászólások

 
0 #952 Berry 2020-03-13 17:08
Foods that are easy to digest, filled with nourishment,
cleanse your blood and strengthen your immunity against disease.
It addresses all areas of lifestyle from your food intake Ayurvedu's
Best Books on Ayurveda: www.ayurvedu.com/books/ the exercise you get.

California is usually the main point on all American markets and trends, including healthiness.
Idézet
 
 
0 #951 Launa 2020-03-13 12:51
Aruvikkara Dam - Located at ten kilometers from Kovalam, it is among the famous picnic spots.
The microwave is very not allowed in Ayurveda so I prepare everything within my pressure
cooker or on the stove. Ayurvedic Treatment for Arthritis -
There are so many treatments of arthritis consider it really
is prevalent in aged people, natural or zandu
ayurvedic products list & price list: www.ayurvedu.com/.../ treatment
methods are suitable for this disease of joints.
Idézet
 
 
0 #950 Bryce 2020-03-12 00:53
You have to think about the authority you are hoping to generate, the trust genuinely want to build, and employ social media being a channel to ensure your specialism and also
the credentials you have. Enlisting the aid of
Cost Lawyers assures clients that regulated professionals
with years of experience are dealing with their
case and guiding them in reaching the appropriate agreements.
They are too busy looking to easily fit in and appear like they
are mature, that issues with their safety require a back seat.


Feel free to surf to my website Celeste: personal-injury.hi5lawyers.com/.../
Idézet
 
 
0 #949 Angie 2020-03-11 16:42
[censored] information [censored] vs levitra ascending order withoutdoctorpres.net]generic [censored] for sale: http://[censored]withoutdocto rpres.net/#
[censored] dosage side effects about [censored] generic: [censored]withoutdocto rpres.net/# - [censored] 20mg side effects you cannot delete your posts
in this forum mexican pharmacy [censored] salamanca
Idézet
 
 
0 #948 Marsha 2020-03-11 07:25
[censored] generic: http://[censored]witho utdoctorpres.net online biography [censored] generic: http://[censored]witho utdoctorpres.net/#
n0n prescription [censored] [censored]
for sale for men: [censored]witho utdoctorpres.net/# - [censored] for daily use commercial subject [censored] and grapefruit juice
Idézet
 
 
0 #947 Dovomieva 2020-03-11 07:10
[censored] pill cheap drugs: vclph24.com/# cialis pills men
buy [censored] online cheap with no prescription vclph24.com over the counter cialis [censored] online cialis online cheapest
Idézet
 
 
0 #946 GeaceMave 2020-03-11 06:52
cheap [censored] birmingham cialis color of pills: vclph24.com/# buy [censored] wholesale
buy discount generic cialis vclph24.com
how to buy cheap levitra [censored] online brand name cialis for sale
Idézet
 
 
0 #945 soabbeple 2020-03-11 06:11
cheapest cialis usa [censored]: vclph24.com/# generic cialis sale
buy cialis fda vclph24.com order [censored] from india buy cialis non prescription cialis discount generic
Idézet
 
 
0 #944 GeaceMave 2020-03-11 04:54
cialis sale philippines [censored] online: vclph24.com/# buy [censored] brighton
cheap [censored] online australia vclph24.com
cialis super active 20mg pills vcl buy generic cialis in usa
Idézet
 
 
0 #943 Dovomieva 2020-03-11 04:27
[censored] buy calgary [censored] online: vclph24.com/# cheap [censored] germany
generic cialis cheapest price vclph24.com order [censored] from mexico [censored] online buying cialis online uk
Idézet
 
 
0 #942 soabbeple 2020-03-11 03:25
buy cialis kl buy [censored]: vclph24.com/# cheapest levitra professional oo
cialis pills for men vclph24.com cheap [censored] to buy buy [censored] buy levitra vardenafil
Idézet
 
 
0 #941 GustavoTaf 2020-03-11 03:18
cheapest cialis usa ed pills: vclph24.com/# [censored] sale bangkok
buy genuine [censored] vclph24.com goodrx [censored] [censored] online female [censored] sale uk
Idézet
 
 
0 #940 GeaceMave 2020-03-11 02:47
how to buy [censored] in ireland buy [censored]: vclph24.com/# buy real [censored] online
cheap genuine cialis vclph24.com
[censored] sale in new zealand ed pills buy cheap levitra no prescription
Idézet
 
 
0 #939 Dovomieva 2020-03-11 01:38
levitra online cheap vcl: vclph24.com/# best place to buy [censored]
cheap cialis in usa vclph24.com cheap levitra online uk buy cialis black online buy [censored] houston
Idézet
 
 
0 #938 GeaceMave 2020-03-11 00:50
cheap cialis in the uk cialis how to buy: vclph24.com/# how to cut cialis pills
cheap [censored] sale uk vclph24.com
[censored] sale britain vcl buy cialis egypt
Idézet
 
 
0 #937 soabbeple 2020-03-11 00:44
cialis buy generic buy generic [censored]: vclph24.com/# [censored] over the counter walmart
cheapest [censored] vclph24.com is it legal to buy cialis online in canada [censored] [censored] buy cvs
Idézet
 
 
0 #936 Dovomieva 2020-03-10 23:11
discount cialis pills buy [censored] online: vclph24.com/# cialis blue pills
discount for cialis vclph24.com buy levitra no prescription uk [censored] buy pakistan order [censored] ireland
Idézet
 
 
0 #935 Leonardo 2020-03-10 22:42
[censored] 20 mg 8 table i forgot my password [censored] for sale for men: http://[censored]witho utdoctorpres.net/# [censored] without doctor prescription: http://[censored]witho utdoctorpres.net [censored] comparison [censored] generic: [censored]witho utdoctorpres.net/# - [censored] 20 mg street value replies compare levitra [censored] and [censored]
honey.cgi?mode=
Idézet
 
 
0 #934 GeaceMave 2020-03-10 22:41
buy [censored] brisbane cheap drugs: vclph24.com/# buy cialis in the usa
how to order cialis vclph24.com
cheap cialis 10 mg [censored] buy chemist where can i buy [censored] in manila
Idézet
 
 
0 #933 soabbeple 2020-03-10 22:05
buy [censored] dubai [censored]: vclph24.com/# cialis brand cheap
how to buy [censored] canada vclph24.com can you order cialis generic [censored] [censored] sale over counter
Idézet
 
 
0 #932 Dovomieva 2020-03-10 20:28
how to order levitra [censored] online: vclph24.com/# cheap [censored] real
[censored] professional 100mg pills vclph24.com cialis buy [censored] cialis tadalafil cheapest online
Idézet
 
 
0 #931 GeaceMave 2020-03-10 20:15
where is the best place to buy cialis online cheap [censored]: vclph24.com/# buy.[censored].com
cheap [censored] online india vclph24.com
cheapest [censored] cialis levitra generic [censored] [censored] sale derby
Idézet
 
 
0 #930 soabbeple 2020-03-10 19:00
generic cialis cheap ed drugs online: vclph24.com/# order [censored] online fast delivery
buy [censored] forum vclph24.com buy cialis germany [censored] online buy cheapest cialis
Idézet
 
 
0 #929 Dovomieva 2020-03-10 17:41
[censored] over the counter walmart ed drugs online: vclph24.com/# generic [censored] cheap india
buy cialis professional vclph24.com cialis cheap prices vcl buy [censored] tesco
Idézet
 
 
0 #928 GeaceMave 2020-03-10 17:33
order [censored] by phone cheap [censored]: vclph24.com/# where to order [censored] in canada
[censored] cheap online vclph24.com
buy [censored] vietnam buy [censored] buy generic levitra australia
Idézet
 
 
0 #927 GustavoTaf 2020-03-10 16:16
where can i buy [censored] yahoo [censored] online: vclph24.com/# how to buy [censored] online in the uk
safe place to buy levitra vclph24.com buy priligy [censored] online buy generic [censored] buy cialis online pharmacy
Idézet
 
 
0 #926 soabbeple 2020-03-10 15:52
[censored] without a doctor prescription buy [censored]: vclph24.com/# buy cialis in italy
order generic cialis vclph24.com [censored] sale adelaide [censored] online buy [censored] legally uk
Idézet
 
 
0 #925 GeaceMave 2020-03-10 14:59
order [censored] online uk vcl: vclph24.com/# buy cialis mumbai
order [censored] and cialis vclph24.com
safe to order [censored] online ed drugs online cheap [censored] pills
Idézet
 
 
0 #924 Dovomieva 2020-03-10 14:39
can buy [censored] rite aid cheap drugs: vclph24.com/# cheap [censored] order online
[censored] to buy online uk vclph24.com purchase cialis online cheap generic [censored] cheap [censored] tablets sale
Idézet
 
 
0 #923 soabbeple 2020-03-10 12:52
blood pressure pills cialis buy generic [censored]: vclph24.com/# buy [censored] cheap no prescription
cialis for sale in the philippines vclph24.com [censored] buy in bangkok buy generic [censored] cialis tablete za zene
Idézet
 
 
0 #922 GeaceMave 2020-03-10 12:10
cheap [censored] thailand ed drugs online: vclph24.com/# buy levitra overnight
can i buy cialis over the counter in usa vclph24.com
how to buy cialis in australia ed drugs online can you buy [censored] in dubai
Idézet
 
 
0 #921 Dovomieva 2020-03-10 11:53
buy cialis brand online buy [censored]: vclph24.com/# [censored] buy online ireland
buy real [censored] uk vclph24.com buy cialis online canada pharmacy generic [censored] [censored] buy online ireland
Idézet
 
 
0 #920 Kraig 2020-03-10 11:04
[censored] 10 mg 4 tablet return to board index [censored] for sale: http://[censored]witho utdoctorpres.net/# uy [censored] [censored] generic: [censored]witho utdoctorpres.net/# - [censored] from canada online pharmacy powered
by invision power board [censored]
without doctor prescription: http://[censored]witho utdoctorpres.net 20 mg cost e-mail address
Idézet
 
 
0 #919 soabbeple 2020-03-10 09:52
cialis for sale cheap drugs: vclph24.com/# [censored] cheap fast delivery
order cialis [censored] vclph24.com 100mg [censored] cheap [censored] buy online [censored] [censored]
Idézet
 
 
0 #918 GeaceMave 2020-03-10 09:29
buy cialis online no prescription usa buy [censored] online: vclph24.com/# can you order [censored] online
cialis sale usa vclph24.com
buy cialis in usa vcl when will [censored] be generic
Idézet
 
 
0 #917 Dovomieva 2020-03-10 09:10
cialis buy over counter generic [censored]: vclph24.com/# how cheap is [censored]
[censored] sale over counter vclph24.com cheapest canadian pharmacy cialis [censored] buy uk online cheap [censored] australia online
Idézet
 
 
0 #916 Jodie 2020-03-10 07:28
cheapest discount [censored]
without a doctor: http://[censored]witho utdoctorpres.net [censored] generic: http://[censored]witho utdoctorpres.net/# [censored] online cheap yim [censored] without a doctor prescription usa: [censored]witho utdoctorpres.net/# - [censored] alcohol [censored] vs [censored]
Idézet
 
 
0 #915 soabbeple 2020-03-10 06:56
cheap [censored] now mastercard cheap drugs: vclph24.com/# cheap [censored] nz
how to split pills cialis vclph24.com [censored] for sale generic buy [censored] online order [censored] usa
Idézet
 
 
0 #914 GeaceMave 2020-03-10 06:53
how to cut a cialis pill in half ed drugs online: vclph24.com/# buy [censored] where
can you buy cialis over the counter in canada vclph24.com
[censored] super active for sale&39; vcl buy cialis professional uk
Idézet
 
 
0 #913 Dovomieva 2020-03-10 06:14
order generic cialis in canada [censored] online: vclph24.com/# buy cialis professional cheap
order cheap online levitra vclph24.com buy [censored] tokyo [censored] buy [censored] gold
Idézet
 
 
0 #912 GustavoTaf 2020-03-10 04:48
buy cialis from europe buy generic [censored]: vclph24.com/# can you buy cialis online no prescription
order [censored] super active+ vclph24.com buy [censored] bangkok cheap [censored] best place to buy [censored] online
Idézet
 
 
0 #911 soabbeple 2020-03-10 03:59
buy [censored] cheap no prescription [censored]: vclph24.com/# cialis price
where can i buy [censored] in qatar vclph24.com buy [censored] dapoxetine buy generic cialis online no prescription cialis cost
Idézet
 
 
0 #910 Dovomieva 2020-03-10 03:21
cheap [censored] jelly uk cheap drugs: vclph24.com/# levitra for sale in canada
cialis super active sale vclph24.com [censored] sale las vegas buy [censored] cheap genuine levitra
Idézet
 
 
0 #909 Rich 2020-03-10 01:11
buy online with visa card female [censored] generic [censored] for
sale: http://[censored]witho utdoctorpres.net/# [censored] dosage side effects tag search [censored]
for sale: [censored]witho utdoctorpres.net/# - [censored] and alcoholic drinks users browsing this forum [censored] without doctors prescription: http://[censored]witho utdoctorpres.net bigger erection
Idézet
 
 
0 #908 soabbeple 2020-03-10 01:06
cialis buy india mail order [censored]: vclph24.com/# where can you buy [censored] yahoo
cialis at a discount vclph24.com buy cialis online yahoo answers order cialis from canada buy levitra 10mg
Idézet
 
 
0 #907 soabbeple 2020-03-09 22:05
[censored] cialis online order buy generic [censored]: vclph24.com/# sales at cheap generic [censored]
where to buy generic cialis online canada vclph24.com cialis online cheapest buy [censored] online buy cialis online cheapest
Idézet
 
 
0 #906 Dovomieva 2020-03-09 21:29
cialis [censored] levitra sale buy generic [censored]: vclph24.com/# cheap daily cialis
online doctor prescription for [censored] vclph24.com [censored] women sale australia buy [censored] cheap cialis online india
Idézet
 
 
0 #905 soabbeple 2020-03-09 19:09
[censored] sale online ireland cheap [censored]: vclph24.com/# best place buy [censored] online
order cialis online overnight vclph24.com cheapest brand cialis online cheap [censored] where can i buy real levitra online
Idézet
 
 
0 #904 Dovomieva 2020-03-09 18:35
cheap [censored] bulk generic [censored]: vclph24.com/# buy genuine cialis
buy cialis online in canada vclph24.com [censored] and cialis for sale vcl order [censored] london
Idézet
 
 
0 #903 GustavoTaf 2020-03-09 17:36
buy [censored] dublin cheap drugs: vclph24.com/# cheap [censored] women
buy [censored] lloyds vclph24.com buy [censored] london ed drugs online mail order levitra
Idézet
 
 
0 #902 soabbeple 2020-03-09 16:03
how to buy [censored] online in canada [censored] online: vclph24.com/# cheap cialis in uk
[censored] for women for sale in the uk vclph24.com where to order levitra online cheap [censored] [censored] without prescription
Idézet
 
 
0 #901 Dovomieva 2020-03-09 15:44
order female cialis vcl: vclph24.com/# cialis canada order
where to buy cheap cialis vclph24.com cialis pills canada cheap drugs buy generic cialis canada
Idézet
 
 
0 #900 GeaceMave 2020-03-09 14:32
cialis buy india ed drugs online: vclph24.com/# [censored] pills sale uk
order [censored] sample vclph24.com
cialis pills description [censored] buy [censored] online canada
Idézet
 
 
0 #899 soabbeple 2020-03-09 13:18
is it safe to order cialis online ed pills: vclph24.com/# best site to order [censored]
order generic levitra vclph24.com buy cialis today ed drugs online cheap [censored] with mastercard
Idézet
 
 
0 #898 Dovomieva 2020-03-09 12:52
can you take 2 cialis pills cheap [censored]: vclph24.com/# cialis pills cut half
[censored] for cheap with no prescriptions vclph24.com how to order [censored] online from india vcl buy cialis online safely
Idézet
 
 
0 #897 GeaceMave 2020-03-09 12:03
can cialis pills split half generic [censored]: vclph24.com/# order [censored] online india
buy [censored] und cialis vclph24.com
cheap [censored] adelaide generic [censored] buy cialis japan
Idézet
 
 
0 #896 soabbeple 2020-03-09 10:18
when will generic cialis be available ed pills: vclph24.com/# buy [censored] wholesale
[censored] buy philippines vclph24.com buy cialis and [censored] online ed pills order cialis online cheap
Idézet
 
 
0 #895 Dovomieva 2020-03-09 10:02
[censored] sale no prescription uk cheap [censored]: vclph24.com/# where can i buy a [censored]
cheapest price for cialis vclph24.com buy cheap cialis link online generic [censored] buy [censored] england
Idézet
 
 
0 #894 GeaceMave 2020-03-09 09:30
[censored] sale in thailand buy generic [censored]: vclph24.com/# [censored] buy china
cheap kamagra/[censored] vclph24.com
rx party net pill cialis [censored] genuine [censored] for sale
Idézet
 
 
0 #893 GeaceMave 2020-03-09 01:00
where to order levitra online buy [censored]: vclph24.com/# buy [censored] hujagra 2011
were buy cheap [censored] vclph24.com
cheap generic levitra ed pills how do i buy cialis
Idézet
 
 
0 #892 soabbeple 2020-03-08 23:40
where can i buy real [censored] online ed drugs online: vclph24.com/# [censored] sale scams
buy [censored] super force vclph24.com how to order [censored] in australia buy [censored] online buy cialis generic india
Idézet
 
 
0 #891 Dovomieva 2020-03-08 23:17
how to buy [censored] or cialis buy generic [censored]: vclph24.com/# do i need a prescription to order [censored] online
where can i buy [censored] vclph24.com [censored] buy bangkok do cialis pills expire buy levitra south africa
Idézet
 
 
0 #890 GeaceMave 2020-03-08 22:46
buy black cialis ed pills: vclph24.com/# buy [censored] kamagra uk
buy [censored] doha vclph24.com
buy [censored] for cheap can you buy [censored] walgreens buy [censored] in dublin
Idézet
 
 
0 #889 soabbeple 2020-03-08 20:45
[censored] buy bangalore ed pills: vclph24.com/# liquid [censored] buy uk
cheap [censored] from india vclph24.com buy [censored] from china order [censored] online us daily cialis discount
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés