Kezdőlap > Közélet > A Magyarok Kenyere programjai augusztus 20-án

A Magyarok Kenyere programjai augusztus 20-án

2017. augusztus 19. szombat, 11:00 Közélet
PDF

A nemzeti összetartozást és a szolidaritást jelképező Magyarok Kenyere Ünnep keretében számos programon vehetnek részt az érdeklődők a pécsi Sétatéren, augusztus 20-án. Az rendezvény házigazdája Sebestyén Márta, az ünnep lelkiségét Böjte Csaba biztosítja. A programok között szerepel többek között jótékonysági akció, gyermekfoglalkozás és a Ghymes együttes koncertje.

 

A Magyarok Kenyere kezdeményezés 2011-ben indult Pécsről, és mára Kárpát-medence méretűvé nőtte ki magát. A nemzeti összefogással összegyűjtött búza évről évre egyre több rászoruló gyermek és felnőtt életét segíti, az összmagyar lisztből készült nagykenyeret és cipókat a pécsi közönség meg is kóstolhatja az augusztus 20-i ünnepen.

A Sétatéren 11.00 órától kezdődik az ünnep, amelynek házigazdája Sebestyén Márta népdalénekes. A program lelkiségét Böjte Csaba ferences rendi szerzetes személyesen biztosítja.
Beszédet mond dr. Páva Zsolt polgármester, dr. Korinek László, a Magyarok Kenyere mozgalom elindítója és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke. Kajtár Edvárd, a pécsi székesegyház plébánosa megáldja az összmagyar lisztből sütött nagykenyeret.

A műsorban fellép Tolcsvay László zeneszerző, előadóművész, a Misina néptáncegyüttes, valamint a Sárarany népzenekar. Idén is meg lehet kóstolni a jótékony céllal készített Magyarok Kenyere kiscipókat, amelyeket a Pécsi Jótékony Nőegylet kínál adomány fejében.

A gyermekeket délután 16.30-tól a színpadon kedves zenés program várja "Elvégeztük az aratást, készíts, gazda, jó áldomást”! – Játék és dalok az új kenyér tiszteletére címmel az ÜnnepKörSzín Társulat előadásában.

10.00–11.30 és 17.00–18.30 között Süssünk, süssünk valamit címmel a Retro Pékség múltidéző pékműhely gyermekfoglalkoztatója a sétatéri gasztrosoron várja a gyerekeket közös kalácsfonással, kifli- és pereckészítéssel.

Az ünnepet a Ghymes együttes Kézfogás című koncertje zárja a Sétatéren 20.30-tól. A Ghymes zenekar pályafutása szinte példa nélküli és páratlan sikertörténet: a 33 éves működésük alatt eddig 25 önálló albumot jelentettek meg, több mint 3000 koncertet adtak a világ 25 országában. A Ghymes dalaira a már jól ismert, sajátos stílus a jellemző, melynek meghatározója Szarka Tamás zenéje és irodalmi értékű szövegvilága. Ezt egészíti ki Szarka Gyula népzenei alapú szerzői zenéje. A két művész 2011-ben megosztott Kossuth-díjban részesült. A Ghymes zenéje hat az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. A zenekar vallja, hogy az adott pillanatban megszólaló élő muzsika energiája, varázsa a feltétele és záloga sikereinek.

Augusztus 20-án a Székesegyház ingyenesen látogatható 09.00–11.00 és 13.30–15.00-ig. Továbbá a Pécsi Egyházmegye szeretettel várja a hívőket a 18.00-kor kezdődő ünnepi szentmisére is.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés