Kezdőlap > Közélet > Fiatal fotósnövendékek munkáit láthatjuk

Fiatal fotósnövendékek munkáit láthatjuk

2018. május 21. hétfő, 15:29 Közélet
PDF

A pünkösdi hosszú hétvége előtt, május 18-án 19 órakor nyílt meg a Képírás Fotószakkör év végi kiállítása, melyen a szakkör tagjainak éves munkáiból kaphatnak ízelítőt a látogatók. A július 14-ig a VNA Galériában (Pécs, Jókai tér 2.) látható tárlatot a fotószakkör két tagja, Sütő Gréta (képünkön egyik fotója) és Müller Bálint nyitotta meg, fellépett a Kevlár.

A kiállításon a Vizuális Nevelésért Alapítvány fotószakköre, a Képírás Fotószakkör megmutatja az érdeklődőknek a munkájuk javát. Az alapítvány tehetséggondozó programja 2010-ben indult és folyamatos átalakulások során nyerte el mostani formáját. A belvárosban lévő hely, a Nyitott Műterem alkalmas műteremnek és előadások, prezentációk, foglalkozások megtartására is. A szakemberek (Odrobina Tamás, Körtvélyesi László, Kálecz Rudolf) képzettsége, szakmai múltja biztosíték arra, hogy céljaikat megvalósítsák.

A tizenévesekkel foglalkozó fotószakkör elsődleges célja, hogy kaput nyisson a fotózás világára (figyelembe véve más művészeteket is), szakmai és gyakorlati ismereteket adjon át, irányítson, segítse diákjai szakmai, művészi fejlődését. Feladatuknak tekintik a közös élménygyűjtést, tapasztalatszerzést, amely táptalaja a kreatív gondolkodásnak, minőségi munkának.

Kiállítók: Csoboth Dorka, Hizsnyik Zsófia, Horváth Kristóf, Illés Emma, Müller Bálint, Recht Balázs, Sütő Gréta, Tóth Alexa.
A fotószakkört ebben a tanévben a Nemzeti Tehetség Program támogatta.

Forrás: Vizuális Nevelésért Alapítvány

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés