Kezdőlap > Közélet > Klinikák gazdagodtak művészi fotókkal

Klinikák gazdagodtak művészi fotókkal

2018. szeptember 19. szerda, 11:59 Rövid Hírek
PDF

Mánfai György fotóművész ajánlott fel 38 művészi fotót Pécs számára. Páva Zsolt polgármester javaslatára a képeket két pécsi klinika számára továbbítja a város, így az érsebészeten és az urológián találkozhatunk a neves pécsi fotóművész képeivel a jövőben.

Mánfai György immáron lassan negyven esztendeje a fotózás szerelmese, közösségi oldalát ezrek követik, így sok pécsi számára lehetnek jól ismertek munkái. Ő most egy kiállítás anyagát, 38 képet ajánlott fel a város számára

A képeket Páva Zsolttal közösen hétfőn adta át a fotóművész dr. Szántó Árpád a Klinikai Központ Urológiai Klinika igazgatója és dr. Menyhei Gábor az Érsebészeti Klinika igazgatója részére.

Mint azt a fotóművész elmondta, olyan képeket ajánlott fel, amelyek Pécs egyediségét visszaadják, van közöttük embereket, épületeket, egy-egy városrészt ábrázoló darab is.

A polgármester arról szólt: az egészségügyi intézményekben talán a gyógyulás pillanatait is megkönnyíti, ha a betegek vagy látogatóik olyan minőségi képekkel találkoznak, mint egy fotókiállításon.
A klinikák vezetői azt mondták, elsősorban folyosókon helyezik el a fotókat, olyan helyeken, amelyeken sokan találkozhatnak majd velük.

Mánfai György sok ezer alkotásai közül mintegy 600 fotó jelenleg is a Pécsi Tudományegyetem épületeinek és egészségügyi intézményeinek falain lóg.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés