Kezdőlap > Közélet > A Malomvölgyi Parkerdő lesz a következő állomása a Pintér János park megújítási programnak

A Malomvölgyi Parkerdő lesz a következő állomása a Pintér János park megújítási programnak

2021. május 22. szombat, 09:37 Közélet
PDF
Mint arról korábban több ízben beszámoltunk, a Biokom Nkft. park megújítási programot hirdetett, amelyet Pintér Jánosról, a tettyei Pintér-kert alapítójáról neveztek el. A program keretében az idei évben megújult a Niké szobor környezete, de már dolgoznak a Tettyei panorámasétányon, a Mandulás tornapályán, amelyhez kapcsolódóan felújítják a Sós-hegyi kilátót, hamarosan megkezdődnek az Árkád melletti park munkái, de folyamatban van a Puskin tér és a Malomvölgyi Parkerdő megújítása is.

- A Malomvölgyi tavak környezete közkedvelt kirándulóhely a pécsiek körében, van olyan hétvége, amikor háromezer látogató fordul meg a parkerdőben, éppen ezért ennek a parknak az esetében is több fejlesztést, felújítást határoztunk el – adott tájékoztatást Meixner Barna, a Biokom Nkft. ügyvezető igazgatója.

A BIOKOM NKft. már elkészült a közel 6 km hosszúságú sétaút felújításával, amelynek keretében kiszélesítették annak űrszelvényét, valamint kavicsborítást kapott az út. Felújítják a tó északi oldalán lévő „alsó” parkolót, annak érdekében, hogy a kilátogatók kulturált körülmények között tudják hagyni gépkocsijukat. Megújul a „Barátság átjáró” névre keresztelt fahíd, míg a Zsírosdombi kilátót teljes egészében felújítják. Új erdei bútorokat helyeznek ki, padokat, fedeles asztal-pad garnitúrákat, valamint tűzrakóhelyeket építenek a tó mellett, lehetővé téve a bográcsozást, szalonnasütést, amelyhez a BIOKOM NKft. tűzifát is biztosítani fog.

Régóta meglévő hiányt fog pótolni a tó mellett létesülő új játszótér, hiszen a legkisebb szórakozásának lehetősége messze, csak az I-es (kis) tó, Kökény felőli, déli részén volt biztosított.


A leglátványosabb változás azonban várhatóan a tervezett homokos „plázs” lesz, ahol bár a tóban fürdőzni továbbra sem lesz lehetőség, de a legkisebbek homokvárakat építhetnek, míg szüleik a területre kikerülő napozóágyakon napfürdőzhetnek.





Hirdetés
Hirdetés