Március a Barlangok Hónapja!

Kezdőlap > Közélet > Március a Barlangok Hónapja!

Március a Barlangok Hónapja!

Közélet
PDF

A 2023. márciusában megrendezésre kerülő Barlangok Hónapja kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság rendhagyó programokkal várja a látogatókat az Abaligeti-barlangban, a Denevérmúzeumban, valamint a Denevér tanösvényen. A kampány részeként március folyamán a Denevérmúzeum ingyenesen látogatható!

Az izgalmas program résztvevői megismerkedhetnek a barlang különleges természeti képződményeivel és a cseppkövek növekedésének folyamatával. Fotós túrán vehetnek részt a látógatók, ahol fotós szakvezető segítségével lesz lehetőség a cseppkövekben gazdag barlang képződményeinek fényképezésére. A résztvevők megismerkedhetnek a barlang különleges természeti képződményeivel és a cseppkövek növekedésének folyamatával. A denevérekkel kapcsolatban a látógatók érdekes tárlatvezetés keretében ismerkedhetnek meg a denevérek különleges világával, illetve a Denevér tanösvényen egy túra alkalmával a mészkőterületekre jellemző formakinccsel, valamint a területen előforduló állat- és növényvilággal, természeti értékekkel.

Programok:

Március 4. és 25. Barlangi földrajzóra az Abaligeti-barlangban

Március 10. Fotós túra az Abaligeti-barlangban

Március 11. A denevérek világa – tárlatvezetés a Denevérmúzeumban

Március 18. Barangolás a Denevér tanösvényen

A programokat a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai vezetik és előzetes jelentkezés szükséges. A programokon mindenki saját felelősségére vesz részt.

Bővebb információ: https://ddnp.hu/igazgatosag/hirek/marcius_barlangok_honapja_1

Forrás: DDNP

Hirdetés
Hirdetés