A pécsi gyereknapon DeLorean-nel utazhatunk vissza a jövőbe!

Kezdőlap > Közélet > A pécsi gyereknapon DeLorean-nel utazhatunk vissza a jövőbe!

A pécsi gyereknapon DeLorean-nel utazhatunk vissza a jövőbe!

2023. május 22. hétfő, 12:59 Közélet
PDF

A Városi Gyereknap alkalmából ismét Pécs legnagyobb játszóterévé változik a Zsolnay Kulturális Negyed május 28-án 10 és 18 óra között! Érkezik a Vissza a jövőbe-filmek időgépe, lesz mászófal, óriás csúszda, ugrálóvárak, motoros bemutató, bábszínház, Nerf-pálya, Ninja Sport Warrior képzés, vívás, sakk és sokféle finomság!

Érkezik Marty McFly és Brown doki időgépe, egy valódi DeLorean DMC-12 autó! Érdekesség, hogy az országban mindössze 5 működőképes ilyen autó létezik, ezek egyikével lehet fotózkodni a Ginkgo téren. (A filmet pedig a június 4-én induló kertmoziban lehet majd látni a Pirogránit udvaron).

A Negyed déli oldalán a várja a közönséget két mászófal, óriás csúszda, ugrálóvárak és a parkolóház tetején – nyitó látványosságként – motoros bemutató Bátor Zoltánnal.

Ebben az évben Magyarország rendezi a nemzetközi Színházi Olimpiát, ennek keretében a Bóbita Bábszínház a pünkösdi hétvége mindhárom napján, így a Gyereknapon is várja a közönséget előadásokkal a Bóbita szabadtéri színpadon.

A mozgékony gyerekek is garantáltan lefáradnak majd: a Pirogránit udvaron NERF ügyességi pálya lesz, a Csillagteraszon Ninja Sport Warrior képzés, kipróbálhatják a vívást a PEAC vívószakosztályának sportolóival, lesznek kosárlabdameccsek és pedálos járművek is!

Pihenésként várja őket az Olvasóliget, az Amalgam Fine Model Cars aszfaltrajz-versenye, sakk oktatás és szimultán, sokféle társasjáték-foglalkozás, Mosolyország Játszókert és kapható lesz többféle finomság a vendéglátósoknak köszönhetően! Érkezik továbbá PanDani, a Robotika Pécs, a Pagony csapata, a Kanga Kids és az Élményzóna kötélkert, továbbá gyereknapi fotók is készülhetnek a selfie-boxnak köszönhetően.

A Látogatóközpontban planetáriumi előadások, a Varázstér és a VR Univerzum (28-án mindenkinek diákjegy jár!) csalogatja a családokat, a szomszédos Ginkgo téren kétszer lesz Varázsóra, látványos fizikai kísérletekkel.

Csapadékos idő esetén a legtöbb tevékenység esőhelyszínre vonul a Zsolnay Kulturális Negyed épületeibe.

Részletek: https://www.zsolnaynegyed.hu/programok/varosi-gyereknap-2023

Forrás: ZsÖK

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.
Sok boldogságot kívánunk!

FaceBook

Archívum

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés