Kezdőlap > Kultúra > Film
Film

Kihagyhatatlan dokumentumfilmek: Pécsett is láthatók a jubileumi BIDF alkotásai

2024. január 18. csütörtök, 20:41 Major Zoltán Film
PDF

Február 1. és 4. között ismét hét nagyon kiváló és különleges dokumentumfilmmel várja a közönségét a BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) 2024-es programsorozata Pécsett. A fővárosban immár tízedik alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál idején tíz vidéki nagyvárosban, köztük Pécsett is válogatást láthatnak a nézők a nemzetközi dokumentumfilmekből. A vetítések és az azt követő szakmai beszélgetések az Apolló Moziban lesznek.

 

Pécs The Force Be With You - Első Pécsi Star Wars Nap

2023. szeptember 08. péntek, 07:57 Film
PDF

Egy messzi-messzi galaxisból érkeznek a Zsolnay Negyedbe az Első Pécsi Star Wars Nap résztvevői szeptember 9-én. Ilyen tematikájú eseményt a fővároson kívül még nem rendeztek a Dunántúlon. Minden rajongónak kötelező, az Erő legyen veletek!

 

Pacifiction - Pécsett is látható Albert Serra új filmje

2023. március 15. szerda, 10:36 Film
PDF

Március végén visszatér a Cinema Niche, hogy bemutassa a katalán provokatőr, Albert Serra grandiózus új filmjét, a Pacifiction-t. Ezúttal két budapesti, illetve egy pécsi vetítés kerül megrendezésre. Március 31-én, a film pécsi vetítése után a Szabadkikötőben afterpartit is tartanak, melyre a belépés Pacifiction mozijeggyel ingyenes.

 

„Halljuk meg a tudomány szavát” – beszélgetés dr. Kemenesi Gáborral

2023. február 07. kedd, 09:44 Major Zoltán Film
PDF

A Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, a BIDF pécsi programjának keretében a közönség megnézhette az Apolló Moziban a Mi svédek és a covid című dokumentumfilmet, amely után egy izgalmas beszélgetésen a vendég dr. Kemenesi Gábor virológus, a PTE Virológiai Nemzeti Laboratórium munkatársa volt. A szakértővel a film kapcsán többek között a svéd modellről, annak jellemzőiről, a víruskezelés svédországi és magyarországi társadalmi vetületéről beszélgettünk. (Képünkön: jelenet a filmből, forrás: bidf.hu)

 


1. oldal / 2
Hirdetés
Hirdetés