Kezdőlap > Kultúra > Irodalom > Pécs a kívülálló optikáján keresztül

Pécs a kívülálló optikáján keresztül

Bereczki Lajos Irodalom
PDF
Pálffy István saját képeivel illusztrált könyvét mutatta be csütörtök délelőtt Pécsett a Hild udvarban.  Az „Egy is hazai, Pécs – Európa Kulturális Fővárosa” címet viselő kötet igazi útikönyv, amely útbaigazítja a látogatót, megmutatja a város látnivalóit, történelmét, kultúráját és gasztronómiai értékeit. A könyvsorozat még tavaly indult útjára, most az EKF évében Szekszárd és Kaposvár után Pécsre esett a szerző választása.

Az éppen 2010 forintba kerülő könyv sok fényképpel és Pálffy szerint nagy szeretettel készült. Nem szokványos útikönyv, mivel tartalmaz városi anekdotákat, és helyi hírességeket bemutató oldalakat is. A szerző kisebb-nagyobb településeket látogat meg és ezeknek a látogatásoknak a gyümölcse az "Egy kis hazai" sorozat. A már említett megyeszékhelyeken kívül így kerülhetett sor többek között Alsóörs, Csopak és Hódmezővásárhely bemutatására is.

A pécsi kötet a város történelmének bemutatásával nyit, majd a nevezetességeket, látnivalókat taglalja, ezt követi egy kis olvasnivaló régebbi és mai pécsi hírességekről, majd a világörökség, az EKF és a múzeumok kerülnek górcső alá. Nem feledkezik meg a város üzleteiről és szórakozóhelyeiről sem, végül az utazóknak a gasztronómiai kínálatot villantja fel.

A könyv íróját méltatva a rendezvényen jelenlévő Páva Zsolt, Pécs polgármestere megjegyezte - a sorok között érezhető a szeretet, amellyel közelített Pálffy István a témához és az érdeklődés, amely azt eredményezte, hogy érdekes és mások számára vonzóan jelenik meg a város, úgy, ahogy a helybeliek szívében is él.

Csütörtökön, azaz ma 18 órakor az érdeklődők találkozhatnak a kötet szerzőjével, szintén a Hild udvarban, ahol az ígéretek szerint Pálffy a mű keletkezéséről és a köztes folyamatokról is beszél -  finom pécsi fagylaltok felszolgálása mellett.





Hozzászólások

 
0 #5 Guest 2010-07-03 03:32
Azért ez nem egy komoly kiadvány - már mindent népszerűsítünk?
Idézet
 
 
0 #4 Guest 2010-07-01 18:36
Nem hiszem, hogy ezen kellene polemizálni, a lényeg, hogy akit érdekel, az olvassa. Az sem olyan nagy baj, ha végre nem szidják ezt a várost...
Idézet
 
 
0 #3 Guest 2010-07-01 16:41
Nem, nem, egyiknek sem. Ez a lenyúlós megamédiaguru zsebpénzkereső akciója. Vagy nem?
Idézet
 
 
0 #2 Guest 2010-07-01 16:39
Nem Lara, ez nem a pécsieknek szól, hanem az ufóknak. Kb.
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-07-01 16:38
Most kinek szól ez a könyv, a pécsieknek?
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés