Bábszínházi Világnap a Bóbitával és a Bóbitában

Kezdőlap > Kultúra > Színház > Bábszínházi Világnap a Bóbitával és a Bóbitában

Bábszínházi Világnap a Bóbitával és a Bóbitában

2018. március 20. kedd, 17:55 Rövid Hírek
PDF

2018. március 21-én, az ötödik alkalommal megtartott Bábszínházi Világnapon a magyar nyelvű bábosok határon innen és túl a legváratlanabb helyzetekben, szokatlan helyszíneken bukkanhatnak fel, hogy megmutassák: még a fantázia sem szabhat határokat ennek a sokszínű, izgalmas, minden korosztály számára csodákat nyújtó műfajnak!

A Bóbita Bábszínház bábosai ezen a napon Balatonbogláron keltik életre a Paprika Jancsi, Vitéz Lackó és a félelmetes rabló, Torzonborz újabb kalandjait egy paravános-kesztyűs-élő zenés bábelőadásban, majd a nézőtéren ülő óvodások, kisiskolások közelebbről is megismerkedhetnek a bábokkal és mozgatóikkal. Innen viszik tovább a bóbitások Csurgóra és Kadarkútra egy Somogy megyei turné keretében a jókedvet, a muzsikát és a bábokat.

Ez idő alatt Pécsett, a Bóbita mesés épületében Sramó Gábor, a Bóbita Bábszínház igazgatója kalauzolja végig a nap során többször is az érdeklődőket. A Bóbita Bábmúzeumban Kifordítva - Mesés bábtechnikák címmel az PIM-OSZMI közös, interaktív kiállításán ismerkedhetnek meg a kíváncsiak a tradicionális és újabb keletű bábok születésével és kalandos életével, de be lehet kukkantani a színpadon a színfalak mögé, szabad leskelődni a bábok bölcsőjénél, azaz a bábkészítő műhelyben, és még egy családi belépőket is nyerhetnek azok a látogatók, akik kitöltik a Bóbita játékos-bábos kvízkérdéseit.

Forrás: Bóbita Bábszínház

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés