Kezdőlap > Kultúra > Tánc > Gyerekektől - gyerekeknek: Hamupipőke

Gyerekektől - gyerekeknek: Hamupipőke

Bereczki Lajos Tánc
PDF
Kedd délután Pécsett az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ (ANK) színháztermében ismét megtörtént a csoda. A Hamupipőke című népszerű mese táncváltozatát láthattuk, két felvonásban. A most is teltházas előadás mind a kétszer huszonöt percét szemmel láthatóan élvezte az óvodás és kisiskolás közönség. Az előadást hibátlanul hozta a szereplőgárda, de erről  bővebben olvashatnak lejjebb.

Írásunk végén a képgaléria felvételeit Csizmadia Sándor készítette.

Csak felsőfokban lehet beszélni a tegnapi előadásról! Nagyon jó volt a témaválasztás, kiváló az interpretáció, élvezetesek a jelmezek és a díszlet, amelyhez nagyszerű zenei aláfestés párosult. Természetesen nincsenek véletlenek, hiszen országos hírű szakemberek nyúltak a témához. Uhrik Dóra dramaturg, Koszits Attila zenei szerkesztő, Hammer Edit jelmeztervező és Ludván Zsolt díszlettervező működtek közre a darabban. Dr. Papp Judit, dr. Révészné Kovács Zsuzsanna, Nűbl Tamara, Papp Anita, Radics Zorka, Tandiné Mosgai Andrea feleltek a koreográfiáért a darabot pedig dr. Révészné Kovács Zsuzsa rendezte.

Elnézést az olvasóktól a sok név felsorolásáért, de úgy gondolom, hogy őket mindenképpen név szerint kell megemlíteni, hiszen olyan minőséget hoztak létre a színpadon, amely igazán ritkán látható Pécsett ebben a korosztályban (sőt feljebb is.) A kiváló szereplőválogatás is meghozta az eredményét, hiszen minden poszton remek alakításokat láthattunk az ANK művészeti iskolájának és a Pécsi Művészeti Szakközépiskola diákjainak előadásában. A mese megformálása könnyed és szépséggel teli volt.   A Hamupipőke történetére bárki ráismerhetett és a tánc formanyelve csak erősítette a mondanivalót.

A közönség annak ellenére, hogy a narrátor néhány mondatán kívül szöveg értelemszerűen nem  igen volt jól ráhangolódott az előadásra. A szünetben virgonc gyerekek a zene hangjaira egycsapásra elcsendesedtek és érdeklődve figyelték a táncos mesét. A kétszer 25 perces időtartam az életkori sajátosságokat is figyelembe vette, ami a produkció létrehozóinak pedagógiai tapasztalatáról is tanúskodott.

Reméljük a darab nem kerül a "fiókba" és még sok helyre meghívják ezt az igazán színvonalas és élvezetes előadást.

hamupipoke12-l hamupipoke13-l hamupipoke14-l hamupipoke15-l hamupipoke16-l hamupipoke17-l hamupipoke18-l hamupipoke19-l hamupipoke2-l hamupipoke20-l hamupipoke21-l hamupipoke22-l hamupipoke23-l hamupipoke24-l hamupipoke25-l hamupipoke26-l hamupipoke4-l hamupipoke5-l hamupipoke6-l hamupipoke7-l hamupipoke8-l hamupipoke9-l pannon filharmonikusok vetomag






Hozzászólások

 
0 #2 Guest 2010-05-05 13:13
Fantasztikus tanárok és tanítványok, gyönyörű előadás volt!!!
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-05-05 10:46
Nagyon nagy élmény volt az előadás és nem csak a gyerekeknek, nekem is!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés