Kezdőlap > Kultúra > Zene > Csigaház

Csigaház

Zene
PDF
Egy húron pendülünk? A Csigaház a Pannon Filharmonikusok óvódás korú (4-8 év) gyermekek részére induló sorozata. A zenés-játékos foglalkozások a Civil Közösségek Háza nagytermében kezdődnek, majd csigaházastól átköltöznek a hangversenyterembe, amely maga is egy nagy csigaformát, a belső fül csiga alakját szimbolizálja. A Csigaház tele van kincsekkel, ahogy a zene és a hangok is felfedezni való érdekességeket rejtenek. A Csigaház lakói, Csabiga és Csillaga a kisfiúk és kislányok játszópajtásaivá válva észrevétlenül, játék közben, interaktívan teszik természetessé a fül „megnyílását”: a zene kincseire való rácsodálkozás feletti örömöt.

SzívDOBbanás

Csabiga és Csillaga várja a gyerekeket 4 évestől 8 éves korig 2010. május 8-án, szombaton délután 15.00 órától és 16.30 órától a Civil Közösségek Háza nagytermében (Szent István tér)!
Közreműködnek a Pannon Filharmonikusok ütőhangszeres művészei.

A foglalkozás gondosan felépített, a gyermekek szórakozását és játékos fejlődését segítő tematikán és módszeren alapul, ezért egy alkalommal max. 50 gyermek és kísérőjük vehet részt.

Jegyek kizárólag elővételben kaphatók a Filharmónia irodában a Színház téren és a Cella Septichorában a Séta téren a Kioszk alatt.
Jegyárak: 1990 Ft/gyermek; testvérek esetén: 1490 Ft/gyermek.
A kísérő belépése díjtalan (egy gyermeket legfeljebb 1 felnőtt kísérhet).


Forrás: http://www.pfz.hu/


Hozzászólások

 
0 #3 Guest 2010-05-04 07:10
Egyetértek a második hozzászólóval! Több zenei nevelést és órát kell tartani az iskolákban. A PF kezdeményezése szuper, de a oktatási rendszerben vissza kell állítani a zenei oktatás szerepét.
Idézet
 
 
0 #2 Guest 2010-05-03 20:51
Jó ötlet, de ütni kellene a vasat, hogy a Magyar Bálinték által elbaltázott ált. isk.-i énekóráK számát NE HAGYJUK MEG HETI 1 ÓRÁBAN! Vissza kellene állítani a heti 2 énekórát.

Nem tűrhetjük belenyugvón, hogy néhány szűk látókörű gazember -mert ez bűncselekmény volt-, teljesen elgyengítse azt a színvonalat, amelyet még Kodály Zoltán és tanítványai olyan magasra emelték, hogy hozzánk, Magyarországra jött METÓDUST tanulni a külföld Japántól az USÁ-ig.

Azt, amiben világelsők voltunk, nem engedhetjük, hogy romokká silányuljon.

Szürkül az "Éneklő Ifjúság", s szaporodik a fiatalok durvasága, agresszivitása, mert érdesedik diiákjaink lelki érzékenysége. Ütik és ölik egymást.
A zene tanulóink lelkét pallérozza. Viselkedését javítja.

NEM IS TUDJÁK SZEGÉNY DIÁKJAINK, HOGY MERÉNYLET FOLYIK ELLENÜK, MÉGPEDIG OKTATÁSI ELÖLJÁRÓINK ÉRZÉKETLENSÉGE ÉS ALKALMATLANSÁGA MIATT!!!
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-05-03 17:17
Nagyon aranyos akció, igazán jó ötlet! Kíváncsi vagyok a rendezvényre!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés