Csigaház másodszor! Kicsi vagyok én, majd megnövök én…

Kezdőlap > Kultúra > Zene > Csigaház másodszor! Kicsi vagyok én, majd megnövök én…

Csigaház másodszor! Kicsi vagyok én, majd megnövök én…

Zene
PDF
Szombat délután Ismét a legkisebbeket várja a Pannon Filharmonikusok Csigaház című gyermek sorozata. Az elsÅ‘ alkalommal már megismert helyszínen, a Civil Közösségek Házában lesz a foglalkozás, amelyen játékos formában ismerkednek meg a résztvevÅ‘k  vonós hangszerekkel és a rajtuk elÅ‘adott zeneművekkel. A nagy érdeklÅ‘désre való tekintettel  két idÅ‘pont közül választhatnak a szülÅ‘k és a gyerekek, melyet írásunk végén láthatnak.

Az első Csigaház nagy sikere után szeretettel várjuk a kicsiket, hogy együtt fedezzük fel milyenek leszünk, ha megnövünk! A Kicsi vagyok én, majd megnövök én… című foglalkozás a hegedűtől a nagybőgőig mutatja meg a gyerekeknek, hogy miért vannak kicsi és nagy hangszerek a zenekarban, és ezeknek milyen párhuzama van az ő kicsi életükkel: hogyan szólalnak meg a zenében az állatok, vagy ismert mesék szereplői. Az elhangzó komolyzenei részletek a nagyzenekari művek kamaraegyüttesre hangszerelt változatai, de nem maradnak el a gyerekek számára a mesékből ismert dallamok sem.

Közreműködik: Deák Márta – hegedű, Deák Anna – hegedű, Erdélyi Zoltán – mélyhegedű, Erdélyiné Janzsó Ildikó – gordonka, Győri Kornél - nagybőgő


2010. június 12. 15.00h – azoknak, akik rövidet alszanak ebéd után
2010. június 12. 16.30h – lustálkodóknak :-)


Hozzászólások

 
0 #3 Guest 2010-06-11 12:41
Csatlakozom az előttem szólókhoz, csak ajánlani tudom mindenkinek! Aki egy kicsit is idegenkedik a komoly zenétől, itt megszereti, ő is, nem csak a gyermeke. Mert igen is lehet jó, kedves, vicces, humoros! Ja és ami fontos, nem csak ülni kell és hallgatni, ez olyan, mint a sokat hangoztatott kézműves foglalkozás, itt a hangszereket lehet kipróbálni - azzal lehet kreatívkodni!
Idézet
 
 
0 #2 Guest 2010-06-11 11:27
Én is voltam, tényleg jól érezték magukat a gyerekek!
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-06-11 11:25
Nagyon aranyos foglalkozás, az elsőn mi is voltunk és erre is megyünk,a kislányommal. Javaslom a kisgyerekesekne k, jöjjenek, majd meglátják milyen jó ez a zenés kis rendezvény.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés