Kezdőlap > Kultúra > Zene > Fishing on Orfű: tarolt a De Phazz és a Kispál

Fishing on Orfű: tarolt a De Phazz és a Kispál

ilkablog Zene
PDF
A Fishing on Orfű két abszolút csúcspontja volt a Kispál utolsó helyi fellépése és a De Phazz zenekar előadása.Ha utoljára történik valami, akkor az mindig fontos. Egy utolsó alvás elköltözés előtt a régi lakásban, egy utolsó puszi nagymamánknak a kórházban vagy az utolsó kicsöngetés a gimnáziumban, pusztán az "utolsóságnak" köszönhetően örökre megragad a fejünkben.

Lovasiéknak jót tett a vészesen közeledő búcsú előszele (Sziget, -1-ik nap). Koncentráltan, oldottan szórakoztattak, nyoma sem volt az elmúlt évek unalmas nyűglődéseinek, a belső problémák sem jelentek meg a színpadon.

A következő buszon rajta leszek én is

Másképp szól négyszázhatvanötödször a Húsrágó, hídverő, mert utoljára hallod élőben, másképp hullik a hamu Kispál cigijéből, mert többször nem látod majd (szerencsés esetben).

A Kossuth-díjas basszusgitáros (akinek tavaly pont az orfűi koncertjük alatt rabolták ki a házát) egy olyan mondatot is mondott a mikrofonba, amit maximum Liza Minellitől és Celine Diontól lenne elvárható:
- Nincs valakinél egy csillagcsavarhúzó?
Senkinél sem volt, így Lovasinak kellett megszerelnie gitárját, mivel erre a kis időre már nem vesz újat.

20 évig volt meghatározó örömforrása a 15-49 éves korosztálynak a Kispál és a Borz, így jogos, hogy minimum köszönettel és tisztelettel viszonyuljunk az egész életművükhöz. Gyerekeinkkel okvetlenül hallgattassunk majd Kispál számokat, és vegyük meg a búcsú kapcsán nyilván megjelenő könyv/cd/dvd halmazból egyet.

De Phazz - jazz music

Aki rendszeresen szokott este 11-kor a sárban tapicskolva, heyy-hoo-t ordítva mambózni egy domboldalon, annak rutinszerű volt a fesztivál legnagyobb dobásának számító, héttagú német downtempo jazz zenekar fellépése, akik két karizmatikus énekessel érkeztek.

Pat Appleton, a libériai származású díva mintha a 30-as évek Chicagojából lépett volna az orfűi színpadra. Flitteres, testhez tapadó ruhájában és letaglózó csípőmozgásával, időnként cigarettázva maga volt az érzékiség, búgó hangja pedig libabőrössé tette a nézők alkarját.

Karl Frierson pedig egy személyben jelenítette meg  a Kool and the Gang legjobb pillanatait, James Brown sikolyait és Michael Jackson mozgását. A közönséget fél perc alatt az ujjai köré csavarta. Mozgatta, énekeltette, megnevettette a jelenlévőket és a látványos háttérvetítésekkel fűszerezett, összetett, jazz, latin, mambo, drum and bass, soul elemeket ötvöző De Phazz dalok közti one-man showjával még a felhőket is elűzte az orfűi dombok felől.

Hozzászólások

 
0 #3 Guest 2010-06-24 12:26
Jól nyomod öcsém! (Ilkablog) Csak így tovább! :lol:
Idézet
 
 
0 #2 Guest 2010-06-24 12:25
Jó ez az Orfű,de minek, Most már annyi fezstivál van, csak pénz van kevés!
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-06-23 15:56
Hö, nem csak az alkarom volt libabőrös öcsi! Nagyon sirály volt a csaj!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés