Kezdőlap > Kultúra > Rövid Hírek > Lipics Zsolt színművész Jászai Mari-díjat kapott

Lipics Zsolt színművész Jászai Mari-díjat kapott

2018. március 13. kedd, 20:34 Rövid Hírek
PDF

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere - Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár felterjesztésére - kiemelkedő színművészeti, színészi tevékenységének elismeréseként Jászai Mari-díjjal tüntette ki Lipics Zsolt színművészt, a Pécsi Nemzeti Színház társulatának tagját 2018. március 13-án.

Lipics Zsolt a nézők kedvenceként számtalan szerepet játszott már a Pécsi Nemzeti Színház színpadán. A legutóbbi évadokban láthatták többek között A padlás Témüllerének szerepében, A dzsungel könyve Csiljeként, de ő alakította a Játszd újra, Sam! különc főhősét is. Jelenleg a Meseautó és a Boeing, Boeing című vígjátékokban áll színpadra.

Lipics Zsolt 1966. február 22-én született Pécsett. Középiskolai tanulmányait a Leőwey Klára Gimnáziumban végezte, 1984-ben érettségizett. Ezt követően 1984-1988 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola hallgatója volt Kazimir Károly osztályfőnöksége alatt. A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1988-ban egy évadot a Szegedi Nemzeti Színház-ban töltött, ahol a legendás Ruszt József irányítása alatt több főszerepet is eljátszhatott. Pályája második állomása a Csiky Gergely Színház (Kaposvár) országos hírű társulatában eltöltött 9 évad volt, ezt követően a Pécsi Nemzeti Színház művészeként szórakoztatta és szórakoztatja a közönséget ma is. Az itteni évek alatt Szendrő-díjjal (2001) és a BAT Közönségdíjával (2005), Nívódíjjal (2008) is kitüntették.

Forrás: PNSZ

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés