Kezdőlap > Kultúra > Képzőművészet > Ütős programokkal vár Pécsett a Múzeum Utca Plusz!

Ütős programokkal vár Pécsett a Múzeum Utca Plusz!

2022. augusztus 15. hétfő, 13:52 Képzőművészet
PDF

Összművészeti kavalkád veszi birtokba a pécsi Káptalan utcát augusztus 18-21. között, a Múzeum Utca Plusz keretében! Fellép többek között Beton.Hofi, Ohnody, I Am Soyuz, az Óperentzia, míg az irodalmi vonalat olyan neves színészek képviselik, mint Wunderlich József, Für Anikó, Csákányi Eszter és Hajdu Steve. A programok többsége ingyenes!

A fesztivál augusztus 18-án 16.30-kor indul, a PTE Brass Band örömzenélésével és az óriásbánok táncával kísért felvonulással. 17 órától Németh Juci és G. Szabó Hunor lép színpadra, az estét pedig folklór forgatag és táncház zárja.

A fesztivál során a Múzeum Igazgatóság udvarán fellép a különböző művészeti irányokat ötvöző Ohnody; a magyar underground megkerülhetetlen zenekara, az Óperentzia; és a pécsi Kubalibe is. I Am Soyuz személyiségével és humoros-elgondolkodtató történeteivel bensőséges hangulatot teremt koncertjein, ahol olyan különleges hangszerek is megszólalnak, mint az ukulele, a melodika, az omnichord és a bendzsó. (Ingyenes programok)

A Káptalan Kertben fellép a magyar rap egyik legfelkapottabb alakja, Beton.Hofi, akinek szövegeiben remek egyensúlyban jelenik meg a nyolcadik kerületi identitásra épülő utcai szleng, és az okos, önreflektív érzékenység. A koncert vendége Lil Frakk.

Ugyanitt lép színpadra az Ivan & Tha Parazol, a Blahalouisiana és a Kaktus; de lesz kifejezetten pécsi koncert O’Sullivan, Doggos, Jam&Slam + Slow, BandiT, Dj R-Nold közreműködésével; akik után a feltörekvő magyar énekes-rapper, T. Danny fűti tovább a hangulatot. (Belépődíjas programok.)

Irodalmi programokból sem lesz hiány. Az „Át – hallás, Karinthy és barátai, Kabaré 2.0” keretében költői utazást tehetünk Karinthy Frigyes és társai koponyája körül Csákányi Eszter, Elek Ferenc és Hajdu Steve közreműködésével.

A „Szó – Játék” egy felolvasó előadás a kortárs költészet szójátékaiból olyan színészekkel, mint Hámori Gabi, Trill Zsolt és Wunderlich József. Mit hallhatunk? Nagy versek parafrázisai és mai vírus-versek, karantén-kabarék dialógban és monológban.

A záró napon lélekfrissítő irodalmi inhalációt kaphatunk „Minden Titok” címmel Für Anikó és Hrutka Róbert zenés irodalmi estjén.

Idén is lesz Design Liget – kreatív alkotótér és művészpiac, gyerekprogramok, tárlatvezetések, római kori játszóház, gyerekkoncertet ad Bogárdi Alíz, és az érdeklődők kipróbálhatják a parnasszusjátékot is, amit egy kreatív provokáció színház és képzőművészet határán. A Rózsakertben szombaton Püspökségi gyerekprogramokkal, többek között Kaláka koncerttel várják a családokat.

Az ISTER stand – Római kori játszóház és digitális múzeum a rendezvény minden napján 10:00-19:00 óra között változatos programokat kínál gyerekek és felnőttek számára: római ékszerek készítése, római ételkóstoló, római ruhabemutató, római színező, régészeti kirakó, lelőhelyfelderítő műszerek játékos bemutatója (radar, drón, fémkereső), kvíz, városi nyomozós kalandjáték, de lesznek különleges tárlatvezetések a Baranya Aranya – Egy kora avar kori temető feltárja titkait c. kiállításon és kézműves foglalkozások Vasarely alkotásai nyomán.

A rendezvény ideje alatt a Janus Pannonius Múzeum által szervezett programok ingyenesen látogathatók, a múzeumi kiállítások meghosszabbított nyitvatartással, 10% kedvezménnyel tekinthetők meg.

A Pécsi Szelet Baranyai Gasztro Piknik pedig augusztus 20-21-én színesíti a Múzeum Utca Plusz rendezvényt, ahol az árnyas fák alatt kóstolhatjuk körbe a térség éttermeinek színét-javát két nap alatt. Bisztróételek, street food, borászatok és helyi termelők egy helyen. Hagyományok és új irányok egész Baranyából.

Forrás: ZsÖK

Hozzászólások 

 
0 #49 Hierribia 2022-12-08 20:36
Wang D, Gao Y, Yun L will [censored] keep you erect after ejaculation
Idézet
 
 
0 #48 Artitly 2022-12-07 02:46
cialis without a doctor's prescription Page 67 Excisions 16
Idézet
 
 
0 #47 jeaniaria 2022-11-22 00:58
2008; 20 1986 1994 otc provera clomid
Idézet
 
 
0 #46 Erronse 2022-11-21 20:27
maxaquin adco etoricoxib uses Last week, cable and telecoms investment company Alticedropped a 200 million euro tranche following a lack of investordemand, while the six year covenant lite dollar tranche wasincreased to 1 doxycycline with dairy In some embodiments, the subject does not have cancer, such as breast cancer
Idézet
 
 
0 #45 Slustosse 2022-11-21 14:08
Presented June 4, 2017 lasix I have been a Nioxin user for almost 20 years
Idézet
 
 
0 #44 Erronse 2022-11-20 19:12
can i take doxycycline with food Results of SLeX staining
Idézet
 
 
0 #43 jeaniaria 2022-11-19 17:27
clomid pct dosing In addition, a DDB1 mutation was reported in diffuse large B cell lymphomas 120, and a recent study inquiring the mutational landscape of DNA repair genes in cancer reports that CSB mutations are acquired in lung, breast and skin tumors, and that, among others, ERCC2, LIG1 and POLE are also frequently mutated in various cancers 121
Idézet
 
 
0 #42 Serfalt 2022-11-17 04:26
However, the agent megestrol in particular has been shown to be more effective when combined with another hormone therapy called tamoxifen stromectol 12mg tablets
Idézet
 
 
0 #41 Slustosse 2022-11-16 05:07
lasix 20 mg tablet Symptomatic bilateral choroidal metastasis from breast cancer as first clinical sign of advanced metastatic tumor disease 31 years after diagnosis
Idézet
 
 
0 #40 Serfalt 2022-11-14 12:43
stromectol online brighter tomorrow To address the mechanism s leading to increased expression of mitochondrial genes, we assessed the ratio of mtDNA copy number per genomic DNA copy number by qPCR
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés