Kezdőlap > Kultúra > Képzőművészet > Mindent a szemnek, de azért vásárolni is szabad a kiállításon

Mindent a szemnek, de azért vásárolni is szabad a kiállításon

Képzőművészet
PDF
Nézelődni, de venni is lehet annak az akciónak a keretében, amit a Tűztorony Galériában, szerdán, késő délután nyitottak meg. A Pécs-Baranya Művészeinek Társasága (PBMT) szervezésében létrejött kiállításon, a művészetek számos „terméke” kapott helyet. A látványosságok jól kiegészítették egymást, megfértek egymás mellett.
A képen J. Móker Zsuzsanna látható, aki többes minőségében szólt a megjelentekhez.

Az egybegyűlt művészkollégákat a PBMT elnök asszonya, J. Móker Zsuzsanna köszöntötte, méghozzá kettős minőségben. Hiszen a társaság vezetőjeként, egyrészt erkölcsi kötelessége volt a megjelenés, másrészt viszont akadtak olyan művek, amik az ő fantáziáját, kézügyességét dicsérték. A Zsolnay-gyár korábbi porcelántervező-iparművésze napjainkban, a termelőegységben már nem aktív, ám művészetileg nem vonult vissza.

A kiállítás kapcsán művészeti vásárral kötötték össze az eseményt, ahol a betérők, érdeklődők kedvező áron juthatnak hozzá olyan képző- és iparművészeti tárgyakhoz, amelyiket természetesen a tagság alkotott.

Ezzel igyekeznek egyszerre két dolgot is elvégezni. Egyrészt a művészek pénzhez juthatnak egy-egy sikeres üzlet után, másrészt viszont önmaguk társasági, működési költségét is igyekeznek fedezni.

A festmények kerámiák, művészi szintű, női ruházati kiegészítők mellett teret kaptak a kerámiák, színes rézkarcok egyaránt. Nyilván azért, hogy minél szélesebb körben mutathassák meg magukat az alkotók.  

Csupán emlékeztetőül, hátha valaki kedvet kap egy kis nézelődésre. Szóval, a helyszín: Pécs, Rákóczi út 3-7., korábbi tűzoltó laktanya, Tűztorony Galéria. Napi nyitva tartás: hétfőtől szombatig, 10-től 16 óráig várják a művészet iránt érdeklődőket a szervezők.

Hozzászólások

 
0 #2 Guest 2010-07-08 05:35
Teljesen igaz, amit Gerle mond, kár, hogy nem gyakrabban van ilyen vásár, akkor jobban híre menne és többen jönnének!
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-07-08 02:39
A városban annyi sz...., gagyi festmény kapható, aki igényes, igazi művészi dolgot szeretne venni, az ide menjen!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés