Kezdőlap > Kultúra > Színház > Szárnyas Malac Napok: Az Elvarázsolt Színháztól Kapós Böskéig

Szárnyas Malac Napok: Az Elvarázsolt Színháztól Kapós Böskéig

2013. december 26. csütörtök, 17:56 Major Zoltán Színház
PDF

A Bóbita Bábszínház idén is a Szárnyas Malac Napokkal búcsúzik az óévtől, most december 28-29-30-án ülhetünk fel a "Szárnyas Malac-hintára". A legapróbbak csecsemőszínházi előadásokon találkozhatnak mesékkel, mondókákkal, dalokkal, az ovis és iskoláskorú gyerekeket bóbitás és vendégül hívott bábelőadásokkal mulattatják, de a felnőtteknek is készül estére némi meglepetés. (Fotó: Horváth Csaba)

 


Mint minden évben, idén is újítással, különleges programmal készül a Bóbita erre az évzáró programsorozatra: az „Elvarázsolt színház”-ban Diótörő birodalmába invitálják a kalandvágyó látogatókat. A színpadon varázsfenyőfa, táncoló rózsák és egérhadsereg, a nézőtéren szánkópálya várja a gyerekeket és szüleiket, a kamarateremben hógolyózásra és hóemberépítésre, a kézműves teremben újévi képeslapok készítésére lesz lehetőség.

Augusztusban az I. Metamorfózis Bábfesztivál közönsége már megismerkedhetett Fabók Mancsi Bábszínházával, s a székely menyecske meg az ördög vidám történetével. Aki akkor lemaradt, az most bepótolhatja, aki ott volt, újra végigkacaghatja, hogyan bánik el a címbeli tűzrőlpattant fehérnép a Pokol legfélelmetesebb teremtményével. "Élt egyszer, valamikor erősen rég egy székely menyecske. De az a világon mindent a visszájára cselekedett. Makacs dacosságával még az ördögnek is igen meggyűlt a baja. S tán még ma sem szabadult volna az asszonynép fogságából, ha meg nem menti egy huszár…A mese fonalát ördög-szállta királykisasszonyok, ördögtől kapott ördögűző képesség, igaz mátkaság, lakodalom s haj, még mik nem ékesítik! S hogy miként kacsint vissza történetünkbe vad menyecskénk, azt megláthassák, csak kerekítsék szemüket, s élesítsék pupillanyílásukat!"

Ezt a mesét nyugodtan ajánlhatjuk gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, később, december 30-án este 7-től viszont már inkább a nagyobbácskákhoz szól Kapós Böske története, szintén Fabók Mancsi vendégjátékában. "Kapós Böske pajzán históriájának forrása a magyar népi szerelmes történetek, szerelmi kiokosítók hol szomorú, hol víg gyűjtései. Vásári bábjátékunk végigkíséri, hogyan lesz a szerelmi tűzkeresztségen éppen csak átesett leánykából, e téren sokat tapasztalt, meglett asszony. A virágnyelven elbeszélt, legjobb ízű népi humorral fűszerezett történet fő témája „Ádámságunk” és „Évaságunk”, az emberi élet különböző szakaszaiban."

Repüljetek, repüljenek a Bóbita Bábszínházzal a Szárnyas Malac-hintán az új esztendőbe!


 

Részletes program:

December 28., szombat
10.00 és 11.30 Kerekecske-gombocska (csecsemőszínházi előadás)
10.00 Mesekuckó
16.00 Terülj, terülj, asztalkám!
17.00 Bábkészítő foglalkozás

December 29., vasárnap
10.00 és 11.30 Zimmezumm (csecsemőszínházi előadás)
16.00 Hamupipő

December 30., hétfő
10.00-13.00 Elvarázsolt színház (barangolás a Bóbita titkos zugaiban kicsiknek és nagyoknak)
16.00 A székely menyecske meg az ördög (Fabók Mancsi vendégjátéka)
19.00 Kapós Böske (Fabók Mancsi vendégjátéka)

A Szárnyas Malac Napokon a belépőjegyek ára:
Csecsemőszínházi előadás: 800 ft/fő
Gyerekeknek szóló bábelőadás: 900 ft/fő
Felnőtteknek szóló bábelőadás: 900 ft/fő
„Elvarázsolt színház” = 900 ft/ gyermek – a felnőtteknek nem kell belépőjegy erre a programra!

Hozzászólások

 
0 #1 Murray 2014-03-28 16:04
Heya! I'm at work browsing your blog from my new apple iphone!
Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all
your posts! Carry on the fantastic work!



moda
in pelle: 032.Slask.pl/.../...
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés