Kezdőlap > Kultúra > Kiemelt cikkek
Kiemelt cikkek

A rómaiaktól a digitalizálásig - országos helyismereti konferencia a Csorba Győző Könyvtárban

2023. november 08. szerda, 12:18 Kiemelt cikkek
PDF

A Csorba Győző Könyvtár, a Pécs Története Alapítvány és az MTA PAB Város- és Helytörténeti Munkabizottsága idén nyolcadik alkalommal szervezi meg a Pécs-Baranya évszázadai című országos helyismereti konferenciát, melynek a Csorba Győző Könyvtár ad otthont november 9-10-én. A két nap során az érdeklődők változatos régészeti, társadalom- és művelődéstörténeti, építészeti, szociológiai és néprajzi vonatkozású előadásokat hallgathatnak meg. (Képünkön: Az egykori Majláth, ma Kossuth tér 1912-ben, forrás: CSGYK Helyismereti Gyűjtemény, Fotótár).

 

Ördögkatlan - ilyen volt a tizenhatodik

2023. augusztus 09. szerda, 11:16 Major Zoltán Kiemelt cikkek
PDF

alt A közel százezer látogató és a szervezők azt élhették meg öt napon át, amit egyik örökös védnökük, Törőcsik Mari oly sokszor emlegetett annak idején: Isten tenyerén bújtak itt össze mindannyian, és ez a tenyér mindig a legjobbkor tolta félre a sötét felhőket felettük. A 16. Ördögkatlanban sokszor megeredt az eső, sőt lecsapott a vihar is, de szinte mindegyik programot meg lehetett tartani. (Fotók: Mizerák Andrea)

 

 

Tizenhatodszor is Katlan

2023. július 16. vasárnap, 10:24 Kiemelt cikkek
PDF

Tizenhatodszor lesz idén is Ördögkatlan öt napon át. Augusztus 1-5-ig ezúttal Nagyharsányban, a Szoborparkban, Beremenden, illetve a Mokos és Vylyan Pincészetben várják a katlanozni vágyókat. Idén lenne 80 éves Cseh Tamás, az egyik védnök, így zenében, kiállításban, és még megannyi más módon rá emlékeznek. A fesztivál díszvendégei 2023-ban a Magyar Zene Háza, Másik János (képünkön) és a Jurányi Ház, ők is számos programmal készülnek. Rajtuk kívül is természetesen sok-sok zenei, (főként fiatal) színházi előadás, irodalmi ínyencség vár mindenkit, részletek a programajánlónkban. Az Ördögkatlanra idén nem csak napi- és hetijegyeket válthatunk, hanem különböző formákban és összegekkel támogathatjuk is a fesztivált ezekben a nehéz időkben.

 

Tizenötödször sem voltunk normálisak

2022. augusztus 12. péntek, 14:41 Major Zoltán-Mizerák Andrea Kiemelt cikkek
PDF

Véget ért a jubileumi, immár tizenötödik Ördögkatlan Fesztivál, melynek számtalan, irodalmi, színházi, zenei és összművészeti programját idén Nagyharsányban, Villánykövesden, Beremenden, valamint a Vylyanon és a Mokosban élvezhettük öt napon át, augusztus 2 és 6 között. Következzék egy galéria, amelynek segítségével felidézzük az idei Katlant. (Képünkön a Vylyan Terasz közönsége, fotók: Mizerák Andrea).

 
További cikkeink...


1. oldal / 2
Hirdetés
Hirdetés